HSG Koningsgambiet toernooi

Toernooi in clubgebouw op 29 april 2023 ter gelegenheid van het 150 jarig bestaan van de KNSB

De KNSB bestaat in 2023 150 jaar. Gezien onze zeer goede relatie met de KNSB is de Stichting Hilversum Schaakt een trotse sponsor geworden van de viering van dit heuglijk feit. Tevens is aan alle verenigingen gevraagd of ze iets willen organiseren in dit kader. HSG en SHS hebben besloten om hiervoor een ééndagsschaaktoernooi te gaan organiseren en wel op zaterdag 29 april 2023.

Het thema van het toernooi is het ‘Koningsgambiet’, vanwege de link met de koninklijke schaakbond, het evenement vindt plaats nabij koningsdag, het toernooi is een mooi vervolg op Queen’s Gambit Hilversum van 2021 en we vinden het Koningsgambiet wel een mooie verplichte opening die garant staat voor spektakel.

Het is een rapid toernooi, waarbij de eerste zetten verplicht het aangenomen Koningsgambiet volgen met de zetten 1.e4 e5 2.f4 exf4. Het speeltempo is 15 minuten per persoon per partij zonder bijtelling.

Deelname is gratis.

Maximaal 80 deelnemers. Er wordt in een A en B groep gespeeld ingedeeld per rating en gelijk verdeeld in aantallen. Zowel senioren als jeugdspelers kunnen meespelen.

Aanmelden: zie onder. Uiterlijke tijd om op de speeldag te registreren in de speelzaal is 10:30. De zaal is open vanaf 10:00 uur. Prijsuitreiking ca. 15:45.

Locatie
Clubgebouw HSG
https://www.hsghilversum.nl/informatie/locatie

Er zijn ca. 30 parkeerplaatsen voor de auto. Het advies is om vooral te komen met de fiets of met de trein. Het CS Hilversum is op loopafstand (400 meter).

Er zijn broodjes aanwezig voor de lunch.

Let op: voor consumpties / lunch, er kan bij HSG alleen cash betaald worden !

Aanmelden

Via onderstaand formulier of via deze link

Deelnemerslijst

Actuele deelnemerslijst

Aanmeldformulier