4 HSG-ers op Corus: Smeets, van Wely, L’Ami en van Kampen

Op het 72ste Corus Chess Tournamnent zijn 4 spelers van HSG uitgenodigd voor de grootmeestergroepen. Jan Smeets en Loek van Wely hebben de eer om in de zeer sterke A-groep te spelen. Erwin L’Ami speelt in de B groep en Robin van Kampen is uitgenodigd voor de C-groep, een gevolg van zijn uitstekende prestaties en opmars in het afgelopen jaar.

De HSG-ers presteerden wisselend.
Loek en Jan startten vrij dramatisch met een aantal nederlangen na elkaar. Gelukkig herstelden zij zich in de tweede helft. Loek behaalde overwinningen, waaronder op Tiviakov, en eindigde weliswaar als hoogste Nederlander, maar hij zal niet tevreden zijn met zijn 11de plaats. Jan behaalde nog 2 overwinningen, maar eindigde met 4 punten samen met Tiviakov op de onderste plaats.
Erwin speelde een uistekend toernooi. Hij stond lange tijd 2de in de B-groep en kon in zijn partij tegen Giri net niet zijn pluspion verzilveren. Jammer dat Erwin in de laatste ronde tegen Naiditsch, die gedeeld 2de stond, verloor waardoor hij zakte naar de 4de plaats, wel met een mooie 7,5 uit 13 (hij was als 10de geplaatst).
Robin debuteerde uitstekend op Corus. Na en aarzelend begin met 1 uit 3, stoomde hij daarna stevig door en eindigde op een prima 3de plaats in de C-groep (als 8ste geplaatst).