Anish Giri en slimme vrouwen

NK: (Ex-)HSG’ers in de pers (2 en slot)
Ook in de tweede helft van het NK schaken in Boxtel lieten de traditionele media het lelijk afweten. Tijdens de slotronden pakten enkele kranten wel uit, net genoeg voor een tweede aflevering van deze rubriek rond het NK. Een bloemlezing:
Anish Giri begon moeizaam aan het NK schaken. Remises en een lastige overwinning markeerden een stroeve start. Daarna ging het snel.

Hans Ree in NRC Handelsblad
Hij moest er even in komen, maar toen hij eenmaal de juiste vorm had gevonden, liet Anish Giri zien dat hij op dit moment de sterkste schaker van Nederland is.
Gert Ligterink in de Volkskrant
Je krijgt de indruk dat Giri hard bezig is de Nederlandse schaakwereld te ontstijgen.
NRC Handelsblad
In de tweede helft van het NK kreeg je soms de indruk dat Giri’s overwinningen vanzelf gingen en dat zijn tegenstanders al aan het begin de moed hadden opgegeven.
NRC Handelsblad
Wie op 17-jarige leeftijd al tweemaal kampioen (van Nederland) is, kan aan records gaan denken. Giri zou zelfs op jacht kunnen gaan naar de twaalf nationale titels van Max Euwe. Maar waarschijnlijk heeft hij hogere ambities en is hij meer ge�nteresseerd in succes in internationale toernooien. De eerste kans krijgt hij over drie weken in Dortmund.
De Volkskrant
Giri over de voorbereiding met de computer, nav openingsnieuwtje in het Gr�nfeld-Indisch. ‘Meestal heeft de computer gelijk. De truc is om te vinden waar hij geen gelijk heeft’.
De Volkskrant
Giri over vrouwenschaak: (Op zijn website schreef hij over het geringe niveau van het WK vrouwen). ‘De oorzaak daarvoor is misschien wel dat vrouwen slim genoeg zijn om te realiseren dat er wel belangrijker dingen in het leven zijn dan schaken’.
De Volkskrant
Giri over Magnus Carlsen, de nummer 1 van de wereld, die relatief weinig met de computer werkt: ‘Als Carlsen zich beter zou voorbereiden, zou hij het schaken domineren zoals Kasparov’.
De Volkskrant
Wim van der Wijk