Bekerteam HSG onderuit in de eerste ronde

HSG 1 heeft de eerste wedstrijd van de KNSB beker 2015 – 2016 verloren. Lees hier het verslag op de site van Almere, inclusief mooie en leerzame besprekingen van de partijen “Almere knikkert HSG uit KNSB beker“.

Beter verging het HSG 2 in de eerste ronde. Dit team met Michaël, Sito, Ernst en Johan mocht dit jaar aantreden in de KNSB omdat ze vorig jaar de SGS Bekercompetitie hebben veroverd. Lees hier het verslag van de eerste verrassende ronde, door HSG 2 gewonnen!

Lees hieronder het verslag van Johannes Kossen van Almere, de tegenstander van HSG 1.

“Nog niet eens zo heel lang geleden haalden wij – gewone jongens uit de Flevopolder – het niet in ons hoofd te denken dat we een kansje zouden maken bij een KNSB-bekerwedstrijd tegen HSG uit Hilversum. Landskampioen en bekerwinnaar in zowel 2008 als 2009. Toentertijd zou het een kansloze missie zijn geweest. Maar sinds mecenas Van Oosterom de stekker er uit getrokken heeft, is HSG stapje voor stapje naar een niveau afgedaald waarbij zelfs wij voorzichtig enige hoop mogen koesteren op een goed resultaat.

Op donderdag 15 oktober trad Almere in deze uitwedstrijd uit de eerste ronde van het seizoen 2015-2016 aan met het volgende viertal: Woudje (1), Dennis van Leusden (2), Johannes Kossen (3) en Frans Hazenberg (4). Ratinggemiddelde: 2052.

HSG zette daar een viertal tegenover met een ratinggemiddelde van 2142. Alleen bij mijn bord was het nadelige verschil klein, maar verder was het op elk bord aanzienlijk. Tot zover de statistiek. Woudje kreeg al snel een stelling waarin hij voluit op mat kon spelen. Wij uit de polder weten dat ratingverschil dan eigenlijk geen waarde meer heeft. Tegenstander Kees Nagtegaal weet dat inmiddels ook. Al snel kreeg Woudje beslissend voordeel, en hij rondde zijn aanval zeer krachtig af”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *