Bert Mostermantrofee 2005 voor Klaas Harmsen

Het was warm en laat en in het seizoen. Vandaar waarschijnlijk wat minders deelnemers dan gewoonlijk op de laatste avond van het seizoen. Voor de tweede keer alweer de Bert Mostertmantrofee ter gedachtenis aan onze ex-voorzitter en clubgenoot. Omdat het zeer warm was bestond de prijzenkast uitsluitend uit koel en geestrijk vocht, dus nog een extra reden om er hard tegenaan te gaan.

We startten met 24 deelnemers en zoals gebruikelijk moest eerst het kaf van het koren worden gescheiden middels 3 voorronden. Daarna de finaleronden in 2 groepen van 11 en 12.

In groep 2 spitste de strijd zich af tussen 2 snelschaak- en verbale kanonnen, Huib Jochems en Paul Mars. Deze spannende strijd werd beslist op punten: omdat Huib in de voorronden beter had gescoord werd hij uitgeroepen tot winnaar van groep 2. Laat ik u onthouden wat Paul later uithaalde met de buit van Huib.  Prima prestaties waren verder de derde plaats van Tjonnie Li en de vierde plaats van Jan Stomphorst. Wellicht vindt Jan hier de inspiratie uit om HSG volgend jaar het eerste kampioenschap uit haar historie te bezorgen.

In groep 1 ging de strijd vooral tussen 3 spelers. De terechte winnaar en opvolger van Wim van der Wijk werd Klaas Harmsen met slechts 1 nederlaag. Een mooie tweede plaats was er voor Vincent Pandelaar die zijn opmars binnen HSG van het afgelopen jaar bevestigde. Een prima derde plaats was er voor Ronald de Klerk, de enige die Klaas wist te vloeren.

 

Het was wederom een gezellige en geslaagde laatste avond van het seizoen die werd afgesloten ruim na twaalven.

Nog een idee. Wat vindt een ieder ervan om voor de Bert Mostertmantrofee ook spelers van andere verenigingen uit te nodigen? Gaarne hoor ik jullie mening.

 

Henk Cornelissen, 23 juni 2005.

 

Score Bert Mostertmantrofee 2005

Bert Mostertman 2005