Bert Mostertmantrofee 2006

EMOTIONELE AFSLUITING SEIZOEN -BERT MOSTERTMANTROFEE 2006  

Ter nagedachtenis van Bert Mostertman, onze ex-voorzitter en zeer geacht clublid, wordt sinds 2005 gespeeld om de naar Bert vernoemde trofee. De wedstrijd wordt gespeeld op de laatste avond van het seizoen. Dit jaar is Tinie, Bert’s echtgenote, en Carina, de dochter van Bert, aanwezig, wat een speciaal cachet geeft aan de avond. Tinie houdt voor aanvang van de wedstrijd een indrukwekkende toespraak, waarin ze ondermeer aanhaalt hoe zij en Bert elkaar hebben leren kennen met de markante rol van Bram Slagboom. Tevens stelt Tinie een aantal boeken uit Bert’s schaakcollectie ter beschikking als prijs. Carina werd overgehaald om mee te spelen met de wedstrijd.

Een ander bijzonder moment is de deelname van ons toekomstig lid, de 11-jarige Robin van Kampen. Robin is afkomstig van Schaakclub Baarn en niet iedereen kent hem. Zo denkt Gilbert bij het indelen ‘ik ben blij dat hij in de eerste ronde is ingedeeld bij wat zwakkere spelers, dan haalt dat jochie misschien nog een puntje, anders is het zo sneu’. Na zijn overwinning in de eerste ronde op zijn toekomstige trainer Herman van Engen, waarna hij Herman even uitlegt hoe er gespeeld dient te worden in het snelschaken, kent iedereen hem wel.

Robin eindigt uiteindelijk op een zeer fraaie tweede plaats. Alleen Wim van der Wijk weet voor hem te eindigen en Wim verovert hiermee terecht de Bert Mostertmantrofee 2006. Een keurige derde plaats wordt behaald door Vincent Pandelaar.

Groep 2 wordt gewonnen door erelid Adrie Plomp. Adrie, het is zeer verheugend je weer op de clubavond te zien. Adrie blijft Gabrie vd Schootbrugge en onze voorzitter Han van Leeuwen voor. Groep 3 wordt een prooi voor Herman van Engen en groep 4 voor Ton Swart.

Het was een gezellige, emotionele en geslaagde laatste avond van het seizoen met dank aan Tinie en Carina voor hun komst en Ton en Harry die wederom meehielpen met de vlekkeloze organisatie.

Henk Cornelissen, 15 juni 2006.

Uitslag Bert Mostertmantrofee 2006

 

  Groep 1   Groep 2

1

 

Wim van der Wijk

11,5

 

1

 

Adrie Plomp

9,5

 

2

 

Robin van Kampen

10,5

 

2

 

Gabri vd Schhotbrugge

9

 

3

 

Vincent Pandelaar

9

 

3

 

Han van Leeuwen

8

 

4

 

Ronald de Klerk

8,5

 

4

 

Tom Terhorst

7,5

 

5

 

Jan Nagel

8

 

5

 

Richard Sanchez

6,5

 

6

 

Henk van Diermen

6,0

 

6

 

Gert Vogel

4,5

 

  Groep 3   Groep 4

1

 

Herman van Engen

9

 

1

 

Ton Swart

8

 

2

 

Arjen van Deutekom

8

 

2

 

Harrie Vrijens

6

 

3

 

Huib Jochems

7

 

3

 

Yme Kerkhof

6

 

4

 

Henk Cornelissen/

6,5

 

4

 

Bram Slagboom

5

 

Gijs van der Brand

5

 

Simon Kroon

4

 

5

 

Paul Mars

5

 

6

 

Carina Mostertman

1

 

6

 

Fred van Rooijen

4