Bert Mostertmantrofee 2008 voor Kees Nagtegaal

Bert Mostertmantrofee 2008 voor Kees Nagtegaal (28 augustus 2008)

Op de opening van het seizoen 2008-2009 is gespeeld om de Bert Mostertmantrofee 2008. Kees Nagtegaal pakte de trofee, die werd uitgereikt door Bert’s echtgenote Tiny en dochter Karina op deze zeer geslaagde en gezellige avond.

Het seizoen is dit jaar ingezet met de Bert Mostertmantrofee 2008, een snelschaaktoernooi van ��n avond ter nagedachtenis van Bert. Het was de vierde keer dat we speelden om de trofee, maar dit jaar voor het eerst met een echte fysieke trofee. De vorige prijswinnaars worden er nog ingegraveerd. Tiny en Karina waren present en hadden samen met Gabrie gezorgd voor leuke prijzen, waarmee het wederom een zeer gezellige en geslaagde avond werd.
Verheugend was ook dat we weer een paar leden erbij hebben. Gerard Wagenaar en Simon Kroon, 2 ex HSG-ers, waren weer van de partij en met Johan Lindeman en Preben Guldberg mochten we 2 nieuwe leden verwelkomen. Allen hartelijk welkom bij het HSG!

Na 3 voorronden 4-kampen werden de finalegroepen gemaakt op basis van de behaalde punten. In de finaleronde telde de resultaten uit de voorronden mee en bij gelijke stand beslist het onderling resultaat. Kees Nagtegaal miste 2 voorronden, kreeg daarvoor 1,5 punt per voorronde (net zoals de spelers die een bye hadden in de voorronden) en kon zich daardoor nog plaatsen voor de finaleronde. In de finaleronde liet Kees er geen gras over groeien en liet zien dat hij de terechte winnaar werd. Alleen tegen Herman van Engen werd een half puntje gemorst. Kees eindigde daardoor met 12,5 punten alleen op kop. Er was een mooi debuut van Johan Lindeman, die vroeger bij Utrecht speelde. Hij verloor in de finalegroep alleen van Kees en eindigde op de gedeelde tweede en derde plaats samen met verrassend Henk Cornelissen, die heel zelden eens zo een avond heeft dat alles op zijn plaats valt en in de finalegroep zeer behoorlijk scoorde.
In de tweede groep leverde Gerard Wagenaar het bewijs dat hij het schaken zeker niet verleerd is! Hij versloeg iedereen in de finaleronde en pakte hier onbedreigd de eerste plaats voor een goede Paul Mars (tweede) en de ook zeer verrassende Bram Slagboom die hier als derde eindigde.
Groep 3 werd een prooi voor Bart Vermeulen, die ook iedereen verslaoeg in de finaleronde!, voor Ton Swart en Diederik van Houten.
De poedelprijs (een Karina chocoladereep!) was voor Karina Mostertman, maar zeer sportief dat ze meestreed.

Het was weer een gezellige avond en een ieder op naar een nieuw mooi schaakjaar bij HSG.
HC

Bert Mostermantrofee 2008 Uitslag

Groep 1
1. Kees Nagtegaal 12,5
2. Johan Lindeman 11,5
Henk Cornelissen 11,5
4. Kees Punter 10
5. Herman van Engen 10
6. Mirko Lukasz 9,5
7. Gabrie vd Schootbrugge 7,5
8. Ronald de Klerk 7,5

Groep 2
1. Gerard Wagenaar 12,5
2. Paul Mars 10
3. Bram Slagboom 8,5
4. Preben Guldberg 8
5. Rob vd Waall 8
6. Han van Leeuwen 7
7. Richard Sanchez 6,5
8. Albert Cohen 5

Groep 3
1. Bart Vermeulen 10,5
2. Ton Swart 9
3. Diederik van Houten 8,5
4. Gijs vd Brand 7,5
5. Simon Kroon 5
6. Hugo Kroeze 4
7. Ton Donkervoort 2,5
8. Karina Mostertman 2