Bijna sensatie HSG 4 in Hoogland

In de fraaie schaaklocatie de Eemfors te Hoogland – waar ieder jaar op Hemelvaartsdag ook de KNSB bekerfinale wordt gespeeld – vond gisteravond bijna een voor HSG 4 ongekende sensatie plaats.

Hoogland 2 had in de eerste ronde gewonnen van het sterke DBC2 en wij hadden met pijn en moeite gewonnen van BSG 5. Maar het bleek maar weer dat iedere wedstrijd op zich staat.
De punten liepen achter elkaar binnen. Richard, ondergetekende, Ton, Cees en invaller Paul zorgen voor een ongekende 5 – 0 tussenstand. Gilbert stond gewonnen, Mirko stond een pion voor en ook Han stond minimaal gelijk. De sensatie 8 – 0 dreigde.
Dat ging net niet door. Mirko kon zijn pion voorsprong niet tot winst brengen, Han haalde een fraaie remise. Gilbert verprutse bijna zijn zekere overwinning. Hij werd geholpen door Han, die in tijdnoodfase de wedstrijdleider erop attendeerde dat de Hooglandspeler, die nog meer dan 5 minuten op zijn klok had, toch echt moest noteren, anders zouden we claimen. Hij raakte helemaal van slag en Gilbert wist alsnog het punt te pakken.

Een zeer Eemforse overwinning in Hoogland voor HSG 4 (7-1)!

HC