Blitz: HSG-teams in het linkerrijtje

HSG is met twee vijfde plaatsen teruggekeerd van het jaarlijkse snelschaakkampioenschap (bedenktijd 10 minuten) van de SGS.

Het eerste zestal speelde zaterdag in de kampioensgroep, waarin de drie medaillekandidaten eigenlijk bij voorbaat vast stonden: Utrecht, Paul Keres en En Passant dat in het eigen Bunschotense schaakkasteeltje �thuis� mocht spelen.

Deze drie teams maakten inderdaad de dienst uit, ze bleven ongeslagen tot ze het tegen elkaar moesten opnemen in de slotronden. Utrecht haakte af door nederlagen tegen beide concurrenten. Paul Keres versloeg En Passant, maar liep zelf verrassend averij op door een onverwachte nederlaag tegen Oud Zuylen dat uiteindelijk knap vierde werd.

Op basis van bordpunten kwam de titel toch bij Paul Keres terecht. HSG finishte �in het linkerrijtje� door BSG net een half bordpuntje voor te blijven. Het onderlinge duel werd overigens ruim door HSG gewonnen (4,5-1,5).

Het HSG-zestal bestond uit Henk Vedder, Wim van der Wijk, Vincent Pandelaar, Herman van Engen, Johan Lindeman en Michael de Vos. Henk won van Friso Nijboer en van het jeugdtalent Hugo ten Hertog, maar zal toch niet tevreden zijn over zijn score van 5 uit 9. Wim, Vincent, Johan en Michael bleven onder de vijftig procent steken. Teamtopscorer werd �nestor� Herman van Engen met een keurige 6 uit 9. Snelschaken was nooit echt Herman z�n ding, maar het valt elk jaar op dat hij hiervan de smaak steeds meer te pakken lijkt te krijgen.

HSG 2 (Gabri van de Schootbrugge, supersub Paul Mars, Ronald de Klerk, Henk Cornelissen, Richard Sanchez, Martijn Benschop en Huib Jochems) hield zich goed staande in een van de subgroepen. De score van net boven de vijftig procent was goed voor de vijfde plek, ruimschoots goed voor het linkerrijtje.

Persoonlijke scores: Ronald 4/8, Gabri 4/8, Martijn 5,5/8, Henk 3/8, Richard 6/8, Huib 2,5 uit 7.

Paul speelde als reserve op bord 6 t/m 1 en werd topscorer met 6/7. Wist zelfs zijn tegenstander op bord 1 dol te draaien!

Wim van der Wijk