Daan Bes HSG snelschaakkampioen 2015

daan besTraditiegetrouw wordt er bij HSG in de eerste wedstrijd van het seizoen gestreden om het snelschaakkampioenschap van het vorige jaar.

Onder genot van een glaasje bubbels en een oliebol en met een goede opkomst prolongeerde Daan Bes zijn kampioenschap. 2 keer winnen op een rij, dat is een prestatie! Het hing dit jaar aan een zijden draadje…

Na 3 voorronden werd in finalegroepen van 4 gestreden om het kampioenschap. De finalegroep bestond – naast Daan – uit Cees Nagtegaal, Martijn Benschop en Herman Van Engen. In de laatste ronde van de finale speelde Daan tegen Herman. Met nog 3 seconden op de klok, overzag Herman een geforceerde winst door mat in 2. Daan ontsnapte en kwam op 2 punten, net zoveel als Cees en Martijn.

Een barrage was nodig om de kampioen te bepalen. In de eerste partij winst voor Daan tegen Martijn. In de tweede partij met nog 3 seconden op de klok, ging zijn tegenstander Cees in gewonnen positie door de vlag. Het kampioenschap was daar. Gefeliciteerd!

Winnaar van groep 2 werd Gijs van de Brand. Dat is een zeer fraaie prestatie! Gijs versloeg in de finaleronde Wim van der Wijk en Gerard Wagenaar.

Ook in groep 3 een verrassende winnaar: Frans van Oudshoorn. Frans is bezig met een sterk seizoen en deze mooie winst past in dat rijtje.

Groep 4 werd gewonnen door Arno Visser, Groep 5 door Michaël de Vos en Groep 6 door Huib Jochems.

Een gezellige avond en een mooie aftrap van het nieuwe 2016 schaakjaar.

 

HC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *