Damesschaakcursus bij HSG draait op volle toeren

Begin dit jaar is Judith van Amerongen gestart met een schaakcursus speciaal voor vrouwen. Er hebben zich maar liefst acht deelneemsters uit Hilversum en omstreken aangemeld, die inmiddels drie cursusavonden achter de rug hebben. Volgens Judith gaat het om “een bijzonder ijverige en enthousiaste groep op beginnersniveau”.

Terwijl de cldames1ubschakers – allemaal heren – beneden in de grote zaal in stilte hun partijen spelen, wordt boven in de cursuszaal geanimeerd een stelling bediscussieerd of een schaakopgave gekraakt. Als de dames naar beneden komen voor een drankje in de pauze, kijkt menig clubschaker meer naar de vrolijk converserende dames in de hal dan naar het eigen bord. Bij navraag komt schoorvoetend de vraag naar boven hoe we dit levendige damesgezelschap bij de club kunnen houden…. Penningmeester en barbeheerder Paul Mars heeft daar zijn antwoord al op gevonden: “Ik heb de witte wijn al groot ingekocht!”.

De cursus loopt door tot en met eind mei en  zal naar verwachting afgesloten worden met een kleine damescompetititie op de clubavond van HSG.

dames2 dames3 dames4 dames5 dames6

1 gedachte over “Damesschaakcursus bij HSG draait op volle toeren”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *