De Telstar-variant: HSG zoekt betalende schakers

Altijd al Meesterklasse willen spelen? Tegen sterke tegenstanders, met kans op een norm?

Landskampioen HSG biedt volgend seizoen deze mogelijkheid! Gezocht: Betalende Schakers.

Gedwongen door omstandigheden slaat HSG nieuwe wegen in, van betaalde spelers naar betalende spelers, ge�nspireerd op een lumineus idee van voetbalclub Telstar. Wie een ton op tafel legt, mag deel uitmaken van de selectie van de Velsense club, bijgenaamd De Witte Leeuwen.

Natuurlijk is het een grap van de betaaldvoetbalorganisatie, maar wel een serieuze grap.

Voor een ton maakt een speler met de ambitie om profvoetvaller te worden een jaar lang deel uit van de selectie en krijgt zo een opleiding tot profvoetballer: bijna elke dag training, de beste voeding en medische begeleiding. Daar mag best een vergoeding tegenover staan, vindt Telstar. Maar een garantie op echte speeltijd kun je met die investering niet kopen, de trainer bepaalt de opstelling.

Competenties

Haarlems Dagblad bracht het nieuws zaterdag 14 mei op de voorpagina. Veel mensen dachten: het is toch al lang 1 april geweest? Twee dagen later stond er in de regionale IJmond-pers een flinke advertentie van Telstar met een dringende oproep aan Betalende Voetballers om zich te melden. Dus toch serieus? Ja, want zo�n advertentie is niet goedkoop. En nee.

De juiste kandidaat moet, behalve over een zak geld, over pakweg 25 competenties beschikken. Een greep hieruit:

– kan goed ingooien.

– kan tegen de grassprieten inlopen

– universitaire opleiding geen bezwaar

– heeft een zus tussen 18-25 jaar.

Lacherig

Elders in de krant zegt algemeen directeur Pieter de Waard van Telstar al veel reacties te hebben gehad op het voorstel, maar �er heeft zich nog geen voetballer of zaakwaarnemer gemeld die 100.000 euro wil betalen om prof te worden�. Volgens de directeur doen de meeste mensen lacherig over het plan, maar Telstar is wel serieus. �Ik denk dat het gewoon even moet indalen�.

Het blijft gissen wat Telstart bezielt met de actie. Vermoedelijk het genereren van een beetje leuke publiciteit, want de club, nummer veertien in de Juliperleague leidt een vrij anoniem bestaan. Telstar is overigens wel een van de zeer weinige betaaldvoetbalclubs die volgens de normen van de KNVB als financieel gezond zijn aan te merken, gezonder dan Ajax bijvoorbeeld. En kan zich dus wel zo�n grap permitteren.

Goedkoper en beter

Het plan van Telstar heeft ons bij HSG aan het denken gezet, met als conclusie dat Betalende Schakers voor ons een welkome oplossing kunnen zijn voor de problemen die ontstaan na het wegvallen van onze sponsor. Wij hebben een Telstarvariant voor op de 64 velden ontwikkeld, goedkoper en beter!

Ons voorstel ziet er zo uit:

Een kandidaat voldoet aan de volgende eigenschappen:

– Elo-rating van ten minste 2250

– Ruilt alleen dames als het strikt noodzakelijk is.

– Strategisch inzicht op het gebied van veldvulling.

– Biedt alleen remise aan als hij/zij zeker weet dat de tegenstander zal weigeren.

Voor slechts 1000 euro maakt een speler een jaar lang deel uit van de selectie van HSG 1, regerend landskampioen.

Hier staan gratis notatiebiljetten en een kop koffie tegenover. En wat Telstar niet doet, doen wij wel: speelgarantie! Niet in de eerste divisie, maar in de Meesterklasse: een ambitieuze speler met een Elo vanaf 2250 zal in principe zeker worden opgesteld!

Reageer en profiteer

Reageer snel en profiteer van een korting die kan oplopen tot zelfs 100 procent.

Wie aan bovenstaande voorwaarden voldoet en zich als lid van HSG aanmeldt v��r 26 juni, de slotdag van het HSG Open, hoeft de 1000 euro NIET te betalen en speelt volgend seizoen Meesterklasse, GRATIS! Er komen volgend seizoen plaatsen vrij in HSG 1, maar OP is OP!

Je kunt je sollicitatie richten aan:

HSG Human Resources Management

wimvanderwijk@planet.nl