Delemarre Chess Academy: nieuw concept schaaktraining

Schaaktraining op basis van lidmaatschap van een heuse schaakacademie. Je hoeft er niet meer voor naar Rusland. Schaaktrainer Jop Delemarre, die met HSG vier landstitels won, lanceerde vorige week zijn DCA. De drie letters staan voor Delemarre Chess Academy.
DCA geeft op een moderne manier met moderne technieken invulling aan begeleiding van schaaktalent, of van iedereen die zijn of haar begrip van het spel wil vergroten. De trainingsmogelijkheden zijn gebaseerd op een systeem van lidmaatschap van de academie, waarvoor natuurlijk wel betaald moet worden.
Jop heeft zich weten te omringen met vijf andere trainers die allen over de KNSB-licentie beschikken. Deze trainers zullen werken met het voor de academie geselecteerde trainingsmateriaal dat deels zelf door Jop tijdens zijn actieve trainersloopbaan is ontwikkeld. Jop was als trainer onder anderen betrokken bij de ontwikkeling van Robin van Kampen. Ook verzorgt Jop zelf nog steeds clubtrainingen. Een groep spelers binnen HSG werkt al jaren met hem samen. HSG gaat de mogelijkheden van schaaktraining na de zomermaanden breder onder de aandacht van de eigen leden brengen, dit geldt ook voor cursussen voor huisschakers. HSG is van plan zich aan te sluiten bij DCA.
De academie wil garant staan voor kwalitatieve en systematische begeleiding van iedereen die een betere schaker wil worden. Skype-spreekuren, kwartaalrapporten, maandelijkse nieuwsbrieven, partijanalyse en adviezen bij de keuze van de juiste schaakleerboeken uit de eigen webwinkel maken onderdeel uit van de pakketten waaruit gekozen kan worden. Het lidmaatschap kan individueel of als club aangegaan worden.
Wij wensen Jop, die als speler HSG komend seizoen verruilt voor schaakclub Purmerend, veel succes met dit voor Nederland nieuwe concept.

wvdw

Informatie over DCA is te vinden via deze link:

http://schaaktrainer.nl/