HSG Damestraining 2020 – 2021

Na zes succesvolle jaren organiseert HSG in seizoen 2020/2021 weer een schaaktraining speciaal voor vrouwen. Je hoeft geen ervaring met schaken te hebben om eraan mee te kunnen doen. De cursus omvat acht avonden en wordt verzorgd door Pascal Losekoot, een zeer professionele en gediplomeerde schaaktrainer! 

Tijdens de eerste les zal gekeken worden naar het niveau van de deelnemers en krijgt iedereen een werkboek dat goed bij dit niveau aansluit. Elke les wordt met dit werkboek gewerkt. Tijdens de les doe je als deelnemer actief mee en krijg je advies. We werken met uitspeelstellingen en opgavebladen en we spelen echte partijen . Daarnaast is er specifiek aandacht voor de volgende onderwerpen:

  • wat is de specifieke kracht van de verschillende stukken en hoe maak je daar optimaal gebruik van?
  • do’s en don’ts in de opening
  • plannen in het middenspel, hoe val je aan en verdedig je goed?
  • belangrijke principes om het eindspel goed te spelen

Ook als de cursus al gestart is zijn nieuwe deelnemers nog van harte welkom om mee te doen.

Cursusdata: (acht trainingen op donderdagavond)
2020:
10 september*, 1 oktober, 8 oktober, 19 november (Daarbij bent u uitgenodigd om mee te spelen op de clubavonden op de donderdagen, wanneer er geen lessen zijn) 

  • op 10 september is de start van de damestraining in Pinetum. Het adres is Van der Lindenlaan 125, 1217 PJ Hilversum. Alle andere lessen worden in het St. Aloysius gegeven.

2021: Data worden nog bekend gemaakt, maar de lessen worden altijd op de donderdagavond gegeven en de laatste les in deze serie zal eind april 2021 zijn. (Daarbij  bent u uitgenodigd om mee te spelen op de clubavonden op de donderdagen, wanneer er geen lessen zijn)

De trainingen worden gegeven op donderdagavonden van 20.00 tot 21.30 uur (met een uitloop van een half uur i.v.m. schaakpartijen) in het St. Aloysius College, Schapenkamp 200, vlakbij station Hilversum. U kunt hier gratis parkeren tijdens de club en lesavonden.

De kosten bedragen 50 euro per deelneemster. Dit is inclusief lesmateriaal. Je mag hiervoor ook gratis deelnemen aan de onderlinge (dames) competitie op speelavonden gedurende het schaakseizoen 2020 – 2021.

Betaling: Bankrek. NL90INGB0000311904 t.n.v. Hilversums Schaakgenootschap te Hilversum

Voor aanmelding of aanvullende informatie mail naar: damesschaakhilversum@gmail.com  t.a.v. Hanke Wiegand