Fout in ranglijst interne competitie!

De afgelopen tijd kreeg ik klachten en heel veel vragen over de TPR (berekening) van de interne competitie.

Afgelopen week heb ik wat TPR’s gecontroleerd en zag dat de TPR’s van een aantal spelers te laag was! Met name de spelers die tegen een veel zwakkere tegenstander (ratingverschil groter dan 350 punten) hadden gespeeld hadden een te lage TPR.

Als iemand 50% gescoord heeft, dan dient zijn TPR groter of meestal gelijk te zijn aan de gemiddelde rating van de tegenstanders. Bij een aantal spelers was dat niet het geval en was de TPR zelfs lager dan de gemiddelde rating van de tegenstanders!

De mogelijke instellingen in het programma Sevilla zijn enorm groot en bij nieuwe versies van het programma wordt je gewaarschuwd om ze na te kijken, maar ja met meer dan 50 instellingen begin je daar niet zo maar aan.

Na enig zoeken vond ik een instelling die precies deed wat ik wilde. Die instelling heet: “Ratingverschil limiet ook toepassen op TPR”. Toen ik deze aanvinkte werden de TPR’s uitgerekend zoals ik verwacht.

Die limiet is ooit afgesproken met de wedstrijdcommissie om ervoor te zorgen dat spelers niet te veel nadeel ondervinden als ze tegen een veel zwakkere spelers hebben gespeeld: de TPR wordt dan berekend alsof die zwakkere tegenstander slechts 350 punten zwakker is.

Deze instelling is onmiddelijk ingegaan en geeft lichte verschuivingen op de ranglijst, ook voor spelers die afgelopen donderdag niet hebben gespeeld.

Johan Lindeman, interne competitieleider

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *