Friso Nijboer verslaat Paul Mars

Enerverende snelschaakpartij tussen ons snelschaakfenomeen Paul Mars
en grootmeester Friso Nijboer

Op zondag 23 juli 2006 begaf ik mij per trein richting Amsterdam alwaar in het Universitaire Sportcentrum de slotdag plaatsvond van het Amsterdam Chess Tournament. Hoe dat verlopen is heeft u allen in de kranten en in Schaaknieuws kunnen lezen en op teletekst kunnen volgen. Maar wat in de bladen vermeld had behoren te worden en ook op teletekst te zien had moeten zijn was het enerverende snelschaaktreffen tussen onze snel-schaakspecialist van HSG, Paul Mars en zijn niet onbekende tegenstander grootmeester Friso Nijboer buiten op het terras van het Universitaire Sportcentrum.

Onder overweldigende belangstelling, onder wie Gabri van der Schootbrugge, Dave Kent, Bas Beekhuizen, myself en vele anderen voorzag onze voortreffelijke snelschaker Paul Mars zijn partij van een uiterst deskundig commentaar zoals we dat van hem bij HSG gewend zijn. Ruim vier minuten heeft hij het dapper volgehouden maar toen liet Friso Nijboer toch wel blijken dat hij niet voor niets schaakgrootmeester is. Daarna hebben Paul, Gabri, Schakend-Nederland-fotograaf Bas Beekhuizen, Dave Kent en ikzelf nog gezellig tegen elkaar gesnelschaakt op het buitenterras van het Universitaire Sportcentrum temidden van fraai weer met aangename temperaturen.

Na afloop van het snelschaakspectakel konden we met zijn allen terugzien op een zeer gezellige en levendige zondagmiddag in het Amsterdamse. Gelet op het bovenstaande zal het een ieder wel duidelijk zijn dat we hiervan een aardige traditie kunnen maken. Ik heb gezegd!

Uw verslaggever: Han van Leeuwen.