Gerard Wagenaar wint Hilversum Denkt 2014

 

Geslaagd denksportfestijn in het centrum van Hilversum

“Hilversum Denkt” vond dit jaar plaats op drie locaties, de winkelcentra Hilvertshof en Gooische Brink, en gebouw de Akker. Met 150 inschrijvingen voor de toernooien konden de denksportliefhebbers hun hart ophalen. Het winkelende publiek maakte volop kennis met de verschillende denksporten: bridge, go, schaken en dammen. En, nu voor het eerst, met Mahjong. Een boeiend Chinees gezelschapsspel, dat veel aandacht trok van de omstanders. 

De demonstraties van Go kampioen Frank Janssen waren ook in trek. Zijn 11-jarige zoon Joep bracht veel leeftijdsgenootjes de eerste beginselen bij van dit mooie spel uit het Verre Oosten. De spelregels van Go zijn eenvoudig, na een uitleg van 5 minuten kun je al een potje spelen. 

Een hoogtepunt was het sneldamkampioenschap van de provincie Utrecht en Gooi & Plassengebied. Spectaculair, vanwege de beperkte bedenktijd van 10 minuten per speler per partij. Daardoor is het voor het publiek gemakkelijk om een volledige partij te volgen.

De bridgers speelden onder de bezielende leiding van William Lefebvre een goed georganiseerd toernooi met maar liefst 84 deelnemers volgens het H.D. Butlersysteem in gebouw De Akker.

De schaakwedstrijd was dit jaar in de passage van het winkelcentrum de Gooische Brink. Het zonnige voorjaarsweer werkte mee om het tot een geslaagd toernooi te maken.

Wethouder mevrouw Lon Jooren sloot het toernooi af en reikte de prijzen uit. Zij prees deelnemers en organisatie en sprak de verwachting uit dat het toernooi nog vele jaren georganiseerd zal worden.

Uitslag Snelschaken:

1. Gerard Wagenaar   8 p

2. Richard Sanchez    7 p

Henk Cornelissen   7 p

4  Tom Terhorst         5 p

5  Simon Reumer        4 p

6  Paul Mars              3,5 p