Guido maakt indruk in Vlissingen

Jonge HSG’er wint met TPR van 2066 ratingprijs

HSG is nog met zomerreces, maar ondertussen valt er wel iets leuks te melden over de verrichtingen van ons jeugdlid Guido Wagenvoorde: hij heeft goed gepresteerd op misschien wel het sterkste open toernooi van Nederland, het jaarlijkse toernooi van Hogeschool Zeeland in Vlissingen.

Guido scoorde 5 punten uit zijn 9 partijen en dat was goed voor de 82e plaats in een veld van 250 deelnemers, onder wie ook sterke grootmeesters.

82? Ja, 82!

Op grond van de Elo-ratings was een 190e plaats voor Guido te verwachten. Zijn toernooiprestatierating was ook  indrukwekkend: 2066, zo’n 300 punten boven zijn rating. De organisatie beloonde hem hiervoor met een van de speciale ratingprijzen, een geldprijs van 50 euro!

Het toernooi begon voor Guido meteen al goed, hij versloeg in de eerste ronde een tegenstander met een rating van bijna 2150. Daarna kreeg hij nog sterkere tegenstanders en leed hij enkele nederlagen. Toch wist hij zich te handhaven tegen Elo-tegenstanders tussen 1950 en 2000. Hij finishte op  een score van boven de 50 procent, een knappe prestatie.

Wisselvallig

De 14-jarige HSG’er  sloot hiermee een wisselvallig seizoen sterk af. HSG verwacht dat hij zal uitgroeien tot een sterke clubschaker, maar dat kwam er afgelopen seizoen  in de interne competitie nog niet helemaal uit. Guido traint wel mee met wat we bij HSG ‘toptraining’ noemen, de trainingssessies met Jop Delemarre.

We zijn benieuwd naar zijn verrichtingen in het nieuwe seizoen. Was Vlissingen een geweldige positieve uitschieter? Of is dit Guido’s doorbraak, het begin wellicht van een mooie flow?

Wim van der Wijk