Guido Zeeuwse sensatie

Guido Wagenvoorde speelde de afgelopen week de sterren van de hemel in het sterk bezette zomertoernooi van Vlissingen, waarvan vandaag (zaterdag) de laatste ronde wordt gespeeld. Na acht ronden staat Guido op de fraaie – en in dit veld onwaarschijnlijk – te achten score van 6 punten. Hij bevindt zich daarmee in het gezelschap van louter sterke meesters en grootmeesters. Hij staat op de 9e tot en met de 21e plaats, in een veld van 242 deelnemers, waar op grond van zijn rating plek 80 verwacht mocht worden.

Guido won tot nu toe vijf partijen, speelde twee keer remise en verloor een keer, van een Filipijnse grootmeester. Op de slotdag is IM Max Warmerdam (2421), die een half punt minder heeft, zijn tegenstander. De ronde begint om 11:30 uur. De partij van Guido is live te volgen via deze link

Vrijdagavond versloeg Guido  FM ilias van de Linde (2347). De zege kwam niet zonder enig fortuin tot stand, want in het middenspel leek Guido steeds verder te worden teruggedrongen. In de tijdnoodfase tastte zijn op papier veel sterke tegenstander echter mis, waarop Guido, ook met weinig tijd op de klok, ijzersterk reageerde. Hij won beslissend materiaal, ontweek de valkuilen en haalde het punt verdiend binnen.

Ongeacht de uitslag van de partij van vandaag kan Guido terugzien op een geweldig toernooi. Zijn beste partij speelde hij in de vierde ronde, toen de Indiase grootmeester Sandipan (2553) de tegenstander was. Die moet gedacht hebben dat hij de jonge Hilversummer vrij gemakkelijk onder de voet zou kunnen  lopen, want hij gooide de pionnen op de zwarte koningsstelling al vroeg in de partij naar voren.

Guido gaf geen krimp en domineerde op de andere vleugel van het bord. De zwarte aanval stelde niet veel voor. De GM had vooral zijn eigen koning op de tocht gezet.

In de afronding liet Guido echter een steek vallen en terwijl de computer een evaluatie van +7 voor wit aangaf, liet hij zijn tegenstander ontsnappen naar remise. Niettemin een goed resultaat.

Wim van der Wijk

Guido is op de finaledag in goed gezelschap….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wit zou het nog even kunnen proberen, maar Guido nam genoegen met een dikke plusremise tegen de GM.

In theorie had Guido nog op het podium kunnen komen, bij winst op Max Warmerdam. Maar deze sterke tegenstander die ook indruk maakte op het HSG Open bleek te sterk. Toch mooi dat je op de slotdag op zo’n sterk bezet toernooi de uitslagenpagina van Teletekst haalt.

1 gedachte over “Guido Zeeuwse sensatie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *