Henk Weenink opnieuw kampioen

Henk Weenink opnieuw kampioen

Voor de hoeveelste keer hij HSG snelschaakkampioen is geworden, houdt hij niet bij. Dat maakt hem ook niet uit. Als hij maar een paar mooie potten kan snelschaken maar dan wel zo lang hij maar wint. Op 12 januari 2006 wordt Henk Weenink HSG Snelschaakkampioen 2005. Hij prolongeert zijn titel. En dat is terecht. Niet alleen in de voorronde, maar ook in de finale haalt hij de meeste punten. In de finale is het kantje boord. Na zijn nederlaag tegen Ronald de Klerk moet Henk winnen van Wim van der Wijk, wat hem ook lukt, waardoor Wim wordt teruggewezen naar de tweede plaats. Een prima prestatie is er ook voor Herman van Engen met zijn derde plaats.

Vincent Pandelaar mist net de finalegroep, maar herstelde zich overtuigend door groep 2 met overmacht te winnen. Een fraaie tweede plaats is er hier voor onze geachte voorzitter Han van Leeuwen.

Een verrassende en terechte winnaar in groep 3 is Albert Cohen. Albert memoreert dat hij vele decennia geleden ook al dergelijke prijzen won. Albert weet op het nippertje ons geacht erelid Jan Stomphorst te verslaan.

Niet zo een grote opkomst, maar toch een gezellige geslaagde avond met een prima winnaar.