Herman bedankt, het was een mooi seizoen

De laatste wedstrijd van het seizoen was tegen Zukertort 2 uit Amstelveen.
Zukertort kon nog kampioen worden, voor ons stond er weinig meer op het spel.
Het eerst klaar was ikzelf (bord 6). Verloren. Na 7 zetten koos ik al een verkeerde, speculatieve variant en na 3 uur ellende kon ik opgeven. Lekker dan. Lees het verslag van Carol-Peter Gouw.

Daan was ziek maar wilde nog wel lekker doorspelen

Michaël, aan bord 8, speelde tegen de in het verkeerde team zittende Mathew Tan (IM, 2425) en deed dat goed. Bouwde een prima stelling op en een resultaat als tegen Hans Ree (remise) hing in de lucht. Helaas ging het ineens mis en wist de slinkse Tan het punt binnen te slepen.
Vincent aan bord 7 had het moeilijk maar verdedigde zich met verve. Hoewel, naar eigen zeggen, z’n tegenstander ergens de winst liet liggen, haalde hij mooi het halfje binnen.
Jorgen (bord 5) had een interessante stelling waar steeds een paardoffer op d5 in de lucht hing. Deze bleef vooral hangen en uiteindelijk werd het remise. Secuur gespeeld van Jorgen.

Genuanceerde zetten

De stand was op dat moment 3-1 voor Zukertort. Maar we kwamen terug: Eerst wist (bord 4) Herman met uitstekend spel z`n tegenstander te overklassen: 3-2. En kort daarop liet Kees (bord 3) de 3-3 aantekenen. Hij schoof met genuanceerde zetten (zoals alleen Kees dat kan) z`n tegenstander weg en behaalde hiermee 8 1/2 uit 9! Tevens een FIDE-Meester-resultaat (kost 50 euro!). Een geweldige bekroning van een uitstekend seizoen voor Kees!

Vesting

Toen bleven er nog 2 partijen over: Daan (bord 2 ) die z`n dame had moeten geven voor paard en toren wist met inventief spel een vesting op te bouwen wat remise bleek. Daan zelf wilde nog op winst spelen maar z’n tegenstander claimde zetherhaling wat ook zo was: Remise. Knap gedaan van Daan, die zich niet zo lekker voelde.
Wim (bord 1), ten slotte, had een hem zeer bekend stellingstype met loperpaar. Zag er goed uit maar schijn bedriegt. Door de damevleugel te openen kwam er een monster van een paard binnen op c4 en ging het uiteindelijk bergafwaarts. Wim vocht voor wat hij waard was maar tevergeefs: 4 1/2-3 1/2 voor Zukertort.

Something rotten

Na afloop gingen we eten bij de Griek en hoorden we de verrassende eindstand van klasse 2B: Doordat Laurierboom-Gambiet verloor van Caïssa 2 met 6-2 is Zukertort kampioen! Laurierboom-Gambiet heeft het de laatste 2 ronden erg laten afweten. En, nog verrassender, LSG 2 is gedegradeerd! Zelf verloren ze met 31/2-41/2 van AAS en Amersfoort en Kennemer Combinatie wonnen allebei. LSG 2 met 1 IM en 3 FM’s in de gelederen gedegradeerd naar de 3e klasse! There is something rotten in the state of Leiden.
Bij de Griek bestelde Han (onze trouwste supporter) 4x het kindermenu, wist Vincent te vertellen dat hij schaken eigenlijk maar niks vond en schrok Wim toen hij hoorde dat hij pas in juni kampioen zou worden van HSG! Het was een mooi seizoen en Herman bedankt voor de vele arbeid (en zorgen) die het teamleiderschap met zich meebrengt, goed gedaan!
Carol-Peter Gouw

Hieronder fraai statistisch materiaal vanaf de KNSB-site die het allemaal prachtig voor ons bijhoudt.
– Eerst de curieuze slotstand in 2B met degradatie van het sterkste en het zwakste team!
– Vervolgens de individuele uitslag van de slotronde.
– Daarna de beste score in 2B. And the winner is….
– Tot slot de teamperformance van HSG. Let op de TPR van Kees: een onwaarschijnlijke 2664!
HSG gebruikte in deze achttallencompetitie tien spelers, het laagste aantal in 2B. Dat duidt op een hoge inzet en betrokkenheid! Het gemiddelde in 2B ligt op 13 spelers.

Slotstand

 

details Aveen

Beste score jpeg

 

Individueel jpeg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *