Herman van Engen clubkampioen

 

Herman van Engen is donderdagavond opnieuw clubkampioen van HSG geworden. De nestor volbracht dit huzarenstukje door zijn partij tegen Michael de Vos  te winnen. Het is Hermans tweede titel op rij, en zijn vierde in totaal.

Met 4,5 uit 5 heeft Herman de play-offs overtuigend gewonnen. Hij speelde alleen remise tegen Kees Nagtegaal. Donderdagavond bij het begin van de slotronde had Herman de beste papieren: bij winst zou hem de titel niet meer kunnen ontgaan. Bij remise zou Kees clubkampioen worden als hij zijn partij tegen Johan Lindeman  zou winnen. Daar zag het in het begin van de avond ook naar uit. Johan speelde de opening slordig, kwam zelfs twee pionnen achter en de winst leek voor het oprapen voor Kees. Maar toen hij het te mooi wilde afmaken, kon Johan zich loswurmen, er ontstond een dubbel toren eindspel waarin Johan zelfs een pluspion had, die hij met grote precisie wist te verzilveren.

Herman had ondertussen gewonnen van Michael. Vanuit het gesloten Siciliaans kwam de titelverdediger iets beter te staan en in het middenspel groeide zijn loperpaar uit tot een machtig wapen. Met een kwaliteitsoffer leidde hij de overwinning in.

De titelstrijd werd zo opnieuw een triomf voor een oudere speler. Maar er gloort ook hoop voor de toekomst. Jeugdspeler Guido Wagenvoorde wist zich voor het eerst voor de play-offs te plaatsen en eindigde met 3 uit 5 voortreffelijk op de gedeelde tweede plaats, samen  met Johan en Kees. In de slotronde strafte Guido keurig een lichtzinnig pionoffer af van Wim van der Wijk,  die laatste werd in de play-offs, en dus voor straf het verslag moest schrijven.

Wim van der Wijk

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *