Hilversum denkt 2006

Martijn Benschop herovert ‘Hilversum denkt’ trofee

De Hilversumse denksportverenigingen voor bridge, dammen, go en schaken organiseerden in samenwerking met de gemeente Hilversm voor het vierde jaar deze denksportdag onder het motto ‘Hilversum denkt 2006’. Een van de belangstellenden was voormalig wereldkampioen dammen Harm Wiersma. Er was zelfs internationale belangstelling vanuit Korea. Twee Koreaanse go-professionals Han Hae-Won en Lee Ha-Jin bezochten Hilversum vanwege het denksportevenement. Ook Nederlands kampioen go Frank Janssen uit Almere was aanwezig, Nederlands enige go-professional.

De schakers speelden een Zwitsers rapid-toernooi in Zalencentrum De Akker. De strijd ging tussen de kampioen van vorig jaar, HSG-er Jan Nagel, en Hilversummer Martijn Benschop, even clubloos, die 2 jaar geleden het toernooi won. Zij gingen lange tijd gelijk op. In het onderlinge duel trok Martijn aan het langste eind. Hij verdedigde zijn voorsprong door daarna nog slechts een remise af te staan.

Jan Nagel eindigde verdiend op de tweede plaats. Een keurige derde plaats was er voor Nico van Harten uit Utrecht van Rode Loper. Nico bleef HSG-er Ahmed Fazli net voor door hem in de laatste ronde te verslaan.

De trofeeen voor ‘Hilversum denkt’ werden rond 17.00 uur uitgereikt door de wethouder Maurice Koopman. Hij sprak over een geslaagd denksportevenement dat niet meer weg te denken is in Hilversum. Daarna werd er door de deelnemers gezellig nagekaart in gebouw De Akker.