Hilversum verslaat Apeldoorn

Zaterdag 26 september werd de eerste ronde van de KNSB gespeeld. Zowel HSG 1 als HSG 2 speelde tegen Homburg Apeldoorn, tegen ook hun 1ste en 2de. HSG 1 en HSG 2 stonden deze dag onder leiding van Han van Leeuwen, die Jan Stomphorst verving voor HSG 1.

HSG 1 verpletterde haar tegenstander en boekte een ruime overwinning met 8,5 – 1,5. Omdat de tweede teams gelijk speelden, werd Apeldoorn aldus verslagen door Hilversum met 3 -1.

Zo staat het geschreven op de website van de KNSB door Tom Bottema over het resultaat in de Meesterklasse:

HSG begint met monsterzege op Apeldoorn

HSG is het seizoen begonnen met een grote overwinning op Homburg Apeldoorn. In Apeldoorn werd het 8,5-1,5 voor de titelverdediger. Zeges waren er ook voor Schrijvers Rotterdam, HMC Calder en Groningen Hotels.nl. LSG en Utrecht deelden de punten.

Bij HSG vervulde Han van Leeuwen de rol van teamcaptain omdat Jan Stomphorst op vakantie was. Van Leeuwen meldt: ‘Ik ben geen deskundige hoor, maar voor zover ik het kon beoordelen: het zat ons bepaald niet tegen. Na een uur of twee stond Robin van Kampen tegen Arthur van de Oudeweetering toch wel minder maar dat wist hij nog om te buigen naar een overwinning. En Wieb Zagema had (ook) niet te klagen over geluk. Tsja, aan veel andere borden bleek natuurlijk wel dat we over een sterke ploeg beschikken.’

HSG 2 speelde verdienstelijk gelijk tegen Apeldoorn 2 (tweede klasse A)
Ik hoop dat we nog een verslag over deze wedstrijd mogen krijgen. In ider geval een heel mooie prestatie omdat het ratingverschil meer dan 100 punten per bord lager was voor HSG2. Prima overwinningen door Wim van der Wijk (op een 2200+ speler!), Vincent Pandelaar en Johan Lindeman. Met de remises van Kees Nagtegaal en Micha�l de Vos kwamen de mannen van Han op een 4 – 4 score.