Hoop de grond ingeslagen

Baarn, 4 februari 2011

Ik val in in het viertal. De wedstrijd is al een keer verplaatst vanwege de gladheid destijds. Ik val in voor Cees Punter. Samen met Fred van Roijen, Paul Mars en Huib Jochems moeten we punten zien te pakken tegen Baarn 1, omdat de eerste wedstrijd verloren is gegaan.
Om kwart voor 8 zijn alleen Fred en ik van HSG aanwezig. Baarn begint de wedstrijd. Fred kan Paul niet bereiken. Fred belt huize Jochems waar hem wordt vermeld dat Huib uit eten is. Daar is dus iets mis gegaan met de afspraken.
Fred en ik rechten onze ruggen. Dan gaan we maar voor de 2 – 2. En het gaat goed. Fred offert een pion in de opening die hij later met succes herovert in een zeer mooi en gewonnen eindspel. Ik verover in het Spaans een pion en sta positioneel veel beter. Dit gaat echt 2 – 2 worden!!

Dan komt de wedstrijdleider van Baarn om half 11 olijk binnen. Hij heeft de regelementen er nog even bijgehaald. En wat blijkt?! Als bij een viertal 2 spelers niet komen opdagen zonder geldige reden dan is de wedstrijd reglementair met 0 – 4 verloren. Chips. Daar gaan onze inspanningen op deze bijzondere avond. En bovendien…..volgens het reglement nog een boete van 12,- Euro. Het is maar goed dat 1 van de afwezigen onze penningmeester is.

Hebben wij weer.

Uw verslaggever Henk Cornelissen