HSG 1 behaalt 2x winst met 8,5 – 1,5

Door zowel vorige week van ESGOO als afgelopen zaterdag van Sas van Gent met 8,5 – 1,5 te winnen staat HSG tweede met 2 punten achterstand op Groningen. HSG heeft veel meer bordpunten. Er mag onderweg niets meer gemorst worden en daarnaast moet het uitduel tegen Groningen op 27 maart gewonnen worden. Dat wordt de sleutelwedstrijd van het seizoen.

HSG 2 behaalde vorige week tegen Amersfoort een enigzins teleurstellend gelijkspel. Afgelopen zaterdag ging het tegen Unitas niet goed en staan ze met 5 – 2 achter.
Met 5 uit 6 zijn dus nog wel wat punten nodig.


HSG I wint �sneeuwwedstrijd�alsnog zoals het hoort tegen HWP Sas van Gent!

Op 9 januari durfde de Zeeuwen het niet aan om naar Hilversum te komen, heen zou nog wel gaan maar terug was erg onzeker. Ik had een groot probleem want Ljubo was uit Spanje over gekomen om Dani�l Stellwagen te vervangen maar HWP was zo sportief om Ivo Timmermans uit Amsterdam naar Hilversum te laten komen om zijn partij alsnog bij Herman van Engen thuis te spelen. Zeer gewaardeerd!! En Ljubo won weer eens een potje na 2 jaar afwezigheid.


13 februari werd dus met een 1-0 voorsprong gestart in de Burgerzaal, die gelukkig nog vrij was. De spelers waren er op gebrand om de schande van de wedstrijd tegen SMB alsnog flink weg te poetsen. Het had overigens nog erg veel moeite gekost om 9 spelers bij elkaar te krijgen door allerlei verplichtingen van sommigen elders. Vakantie en het Batavia toernooi maakten dat wij alleen op 13 februari een tem hadden en HWP heeft prima mee gewerkt.

Na goed 2 uur spelen had de alsnog opgetrommelde Predrag Nikolic Lisa Schut al verslagen en zagen de meeste partijen er prima uit. Iedereen stond gelijk tot beter behalve Dennis. De overwinningen van Friso, Ruud, Wouter en Robin waren voor 5 uur binnen. Henk had goed tot gewonnen te staan maar moest na een onnauwkeurigheid toch in remise berusten en had behoorlijk de pest in. Wat Dennis aan het doen was, begreep niemand. Hij stond weliswaar slechter maar verbruikte zoveel tijd dat hij op een gegeven moment nog 10 seconden had voor 15 zetten en dat ging natuurlijk goed mis. Toen hij door zijn vlag ging was de stelling stukken beter maar had hij wel verloren. 6�-1� na de eerste tijdcontrole en buit was weer binnen. Daarna maakten Yasser en Vladimir geen fouten meer en was het weer �gewoon� 8� – 1�.

HSG HWP

Yasser Seirawan – Tom Piceu 1 � 0
Vladimir Chuchelov – Steven Geirnaert 1 � 0
Predrag Nikolic – Lisa Schut 1 � 0
Ljubo Ljubojevic – Ivo Timmermans 1 � 0
Ruud Janssen – Helmut Cardon 1 � 0

Friso Nijboer – Hans Groffen 1 � 0

Robin van Kampen – Thibaut Maenhout 1 � 0

Wouter Spoelman – Johan Goormachtigh 1 � 0

Dennis de Vreugt – Tieme Verlinde 0 � 1

Henk Vedder – Koen Leenhouts �- �

Totaal 8�-1�

Voor de wedstrijd tegen Schrijvers Rotterdam op 6 maart, ook in het Raadhuis, zijn ivm met het EK individueel reeds 3 partijen vooruit gespeeld en staan we met 2 � 1 voor.

Jan Stomphorst.