HSG 1 kansloos tegen Caïssa-Eenhoorn

Één schamel bordpunt slechts! Dat is wat HSG 1 overhield aan de thuiswedstrijd tegen de ploeg uit Zwaag (West-Friesland) bij Hoorn.

We wisten dat het een zware wedstrijd zou worden, want hun zwakste speler had een rating van 2113. Tja wij hebben slechts twee spelers die sterker zijn dan 2113.

Onze score kwam tot stand door remises van Wim van der Wijk en Daan Bes. Wim is hiermee van zijn nul af.

Verder was het jammer dat Guido zijn notatie niet op orde had, want hij ging door de vlag in de veronderstelling dat hij 40 zetten had gedaan, maar zijn tegenstandster beweerde dat het er 39 waren. Wedstrijdleider Mart Jan Luteyn vergeleek nauwkeurig beide notatieformulieren en concludeerde dat er minder dan 40 zetten waren gedaan.

Ondergetekende kwam bij naspelen op de computer tot de verbijsterende conclusie dat hij een stuk had kunnen winnen:

r2jli

Wit speelde hier 34.Pe5?? en ik speelde toen Df5??, terwijl na het simpele T8xe5 we waarschijnlijk met 6-2 hadden verloren.

Hoe dan ook: we speelden tegen één van de sterkste van deze competitie en dan is het niet zo erg om fouten te maken.

r2uitslag

standr2

Johan Lindeman

3 gedachten over “HSG 1 kansloos tegen Caïssa-Eenhoorn”

 1. Op zich niet verkeerd om tegenslag te bundelen in een wedstrijd die we toch wel zouden hebben verloren. Maar in een opzicht waren de clubs aan elkaar gewaagd, zoals Michael opmerkte: beide teams beschikken over een FM en een Wim….

 2. Terecht opgemerkt!
  Met Daan-Daan, Wim-WIM en FM-FM was het vast een heel andere wedstrijd geworden.
  Vroeg me af wat hysterosalpingografie betekent. Een medische term waarover ziekenhuis Tergooi de volgende uitleg geeft: Het woord hystera betekent ‘baarmoeder’, salpinx betekent ‘eileider’ en -grafie betekent ‘afbeelding’.
  En de afkorting is: HSG!
  ,,Het doel van een HSG-onderzoek is het zichtbaar maken van de baarmoeder en de eileiders. Dit gebeurt met behulp van röntgenfoto’s en ingebrachte contrastvloeistof.”
  Leuk, hoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *