HSG 1 (KNSB) wint ook tweede wedstrijd

HSG 1 (niet te verwarren met HSG 1 uit de regionale bond) heeft de uitwedstrijd in Amsterdam tegen Caïssa 3 gewonnen met 3-5 in de 3e klasse C van de KNSB.

In het gebouw de Meevaart bij Amsterdam Muiderpoort was het erg warm en er was ook sprake van geluidshinder. Door de openstaande ramen klonken ritmische machinezaag-op-ijzer-geluiden, hetgeen velen ertoe bracht om hun oren dicht te drukken met hun vingers.

Marieke gaf aan dat ze liever niet speelde omdat ze ’s morgens nog van ver moest komen. Johan viel voor haar in. Yvette speelde nu voor het eerst mee en behaalde een goede degelijke remise.

De wedstrijd begon overigens dramatisch want Pascal had last van kortsluiting (we hadden liever dat die zaagmachine kortsluiting kreeg), gaf groot materiaal weg en gaf op. Dat zou nog een zware middag worden dacht ik, maar nadat Han van Leeuwen, onze trouwste supporter binnenkwam, wist Herman te winnen (zie partij) en ook Johan profiteerde van een foutenreeks van zijn tegenstander, waardoor we al weer op voorsprong stonden en dat kwam niet meer in gevaar.

Wim had ook kunnen winnen (zie partij) maar zag in tijdnood de winnende variant niet en maakte noodgedwongen remise. Guido speelde een mooie partij en truukte zijn tegenstander met mat achter de paaltjes. Vincent raakte in het toreneindspel een pion achter maar knokte zich naar remise. Kees had een eindspel met ongelijke lopers en probeerde het nog heel lang, want zijn vrijpion stond nog één veld van promotie, maar zijn tegenstander (ook een FM, maar wel veel lagere rating) gaf geen krimp.

Op de ranglijst staan er nog slechts twee ploegen met maximaal aantal matchpunten en zijn daardoor opgeschoven naar de tweede plaats. Nog te vroeg voor conclusies, want we hebben gewonnen van twee clubs die onderaan staan.

We gingen op advies van Han uit eten in Hilversum bij Le Journal, het oude pand van de Gooi en Eemlander. Het eten smaakte prima en het bier vloeide over de tafel (letterlijk).

Johan Lindeman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *