HSG 1, nieuwe schaakstukken en appelflappen

HSG 1 speelde afgelopen zaterdag tegen Groninger Combinatie 2 met mooie nieuwe luxe schaakstukken. Die stukken waren besteld en opgehaald bij Raindropchess te Groningen.

nieuwestukken_cr

Daarnaast waren zaterdag een aantal leden opgetrommeld om de overige stukken te sorteren en alle (vaak kapotte) houten doosjes te vervangen door de veel lichtere plastic diepvriesbakjes.

stukkensorteren

En om het geheel nog vrolijker te maken, bakte Ellie ook nog appelflappen van appels uit eigen tuin die voor een euro te koop waren en waarvan de opbrengst in de clubkas terecht kwam.

appelflappen

En zou het nu niet mooi zijn als al deze moeite beloond werd met een gelijkspel of zelfs een overwinning tegen Groninger Combinatie 2? Ja, dat zou mooi zijn geweest…

Helaas bedierf Groninger Combinatie 2 de pret: HSG 1 verliest nipt met 3½-4½. HSG 1 kwam nog wel met 2½-½ op voorsprong onder andere door overwinningen van Kees Nagtegaal en Jorgen Henseler, maar na een stel remises en drie nederlagen ontstond de negatieve eindstand en een zwaar balende teamleider die zich deze dag heel anders had voorgesteld.

Ook vervelend is dat de concurrentie wel matchpunten pakte. We staan nog net boven de degradatiestreep, maar veel scheelt het niet.

Van de partijen heb ik zelf weinig gezien; ik was te druk met mijn eigen (complexe) partij. Wel had ik de indruk dat er voor ieder half punt hard gestreden werd. En reëel gezien is Groninger Combinatie 2 een sterke ploeg die derde staat en die we toch bijna te pakken hadden.

Johan Lindeman

r4uitslag

standr4

hsg_persoonlijkr4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *