HSG 1 start seizoen met overwinning

Afgelopen zaterdag werd de eerste ronde gespeeld van de KNSB-competitie. Door het degraderen vorig seizoen speelt HSG 1 nu een klasse lager, namelijk in de 3e klasse C.

Het team is ook gewijzigd: door het vertrek van Jorgen Henseler en het verzoek van Hans Böhm om niet meer standaard opgesteld te worden waren er twee vacatures. Die zijn opgevuld door twee dames: Marieke Dirksen die al jaren schaakles geeft aan sterke jeugdspelers en Yvette Nagel die al een tijdje interne competitie speelt bij HSG.

Maar dat is nog niet alles: ook talent Vincent Spit die doorgestroomd is vanuit de jeugd en een goed seizoen speelde in de interne competitie en ook een goed HSG-Open gespeeld heeft staat standaard opgesteld bij HSG.

Twee eraf en drie erbij? We kijken per wedstrijd of er invallers nodig zijn en bij thuiswedstrijden speel ik zelf sowieso liever niet in verband met alle voorbereidingen.

De wedstrijd

Yvette speelde al jaren externe competitie voor Amsterdam-West en laat dat nou uitgerekend onze tegenstander zijn in de eerste ronde! Yvette gaf aan dat ze liever niet speelde tegen de club waar ze vorig seizoen nog extern voor speelde. Ondergetekende viel in voor haar.

Hieronder de uitslag: Mooie debuten voor Marieke en Vincent die met een overwinning gelijk zelfvertrouwen kunnen tanken.

Op de ranglijst staan we in het ‘linker rijtje’.

Johan Lindeman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *