HSG 1 zit in een boze droom

Vanochtend werd ik wakker en had toch zo naar gedroomd: HSG 1 verloor van hekkensluiter Philidor 1847 2 en degradatie kandidaat Assen won van kampioen-kandidaat SISSA 2!

Nee, dat kan niet waar zijn!
Helaas, deze boze droom is wel waar…

Laten we eerst eens kijken naar wat er tussen SISSA 2 en Assen gebeurde:Sissa2_Assen

 

 

 

 

Bij winst op het 250 Elo punten lagere team Assen, was SISSA 2 al kampioen geweest.
Had SISSA 2 voor de wedstrijd al van de Champagne gedronken of zo?

Terug naar HSG 1, hieronder maar gelijk de uitslag:R8Uitslag

 

 

 

 

Kees won van de sterkste speler van Philidor 1847 2. Met een kwaliteit meer wist hij een vrijpion te creëren en leek snel te gaan winnen, maar door een rekenfout raakte hij die vrijpion weer kwijt. Gelukkig bleef zijn stelling nog steeds gewonnen en rondde het verder zonder fouten goed af.

Wim speelde een keurige remise! En dat terwijl hij zich vrijdag nog ziek, zwak en vooral misselijk voelde. Bijna had hij zich afgemeld, maar zaterdagochtend ging het wel weer en zoals het een echte bikkel betaamd speelde hij gewoon!

Herman speelde ook al een keurige remise, tegen FM Maarten Etmans. Hij bood op tijd remise aan wat aangenomen werd. Jorgen stond slecht tot verloren, maar kreeg remise aangeboden, hetgeen hij na overleg met de teamleider aannam. Sito kwam in een verloren dubbel toreneindspel terecht, maar zijn tegenstander begon te prutsen en Sito kon herhaling van zetten afdwingen.

De drie overige spelers verloren hun partij. Laten we het daar verder maar niet over hebben.

De stand:StandR8

 

 

 

 

 

Laatste ronde:
LaatsteRonde

 

 

 

Hoewel HSG 1 nu nog net boven de degradatiestreep staat is de situatie hopeloos.

1. Als Philidor wint van SG Max Euwe, dan heeft Philidor 27 + 4½ (minstens) = 31½ bordpunt. HSG1 moet dan al minstens gelijk spelen tegen SISSA 2, omdat het op bordpunten dan achter loopt.
2. Als SG Max Euwe wint, dan moet HSG 1 ook winnen van SISSA 2.
3. Als Philidor gelijk speelt tegen SG Max Euwe, dan moet HSG 1 ook gelijk spelen.

Conclusie: HSG 1 moet minstens 1 matchpunt pakken tegen SISSA 2. Gezien de huidige vorm van het team, zie ik dat niet gebeuren. HSG 1 gaat vrijwel zeker degraderen! Misschien moeten we SISSA 2 alvast Champagne schenken voor de wedstrijd?

Ik denk dat de kans dat HSG 1 zich handhaaft net zo groot is als de kans dat het Nederlands elftal zich plaatst voor het WK 2018!

Johan ‘Danny Blind’ Lindeman

2 gedachten over “HSG 1 zit in een boze droom”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *