HSG 2 eindigt als vierde na winst op Meppel

HSG 2 heeft het seizoen afgesloten met een 5-3 overwinning op MSV uit Meppel. In de eindrangschikking staat het achttal op een keurige vierde plaats.
De slotronde werd gezamenlijk gespeeld bij En Passant in Bunschoten, dat volgens verwachting kampioen werd, al was het 4-4 gelijkspel tegen Caissa 2 niet echt overtuigend. Toch een hartelijke felicitatie voor En Passant dat volgend jaar voor het eerst in de geschiedenis van de club in de eerste klasse mag uitkomen.
Tegenstander MSV van HSG 2 debuteerde dit jaar in de tweede klasse en deed dat lang niet onverdienstelijk, al zijn het vooral de topborden die voor de punten moeten zorgen. Dat gebeurde ook zaterdag: Kees Nagtegaal verloor van oud-HSG’er Dennis de Vreugt die hiermee zijn score bracht op 8,5 uit 9 en Wim van der Wijk redde het niet tegen Richard Berendsen.
Op de andere zes borden was HSG 2 heer en meester. Jorgen Henseler, teamtopscorer met een fraaie 7 uit 9, Johan Lindeman, ijzersterk debuut dit seizoen, Michael de Vos en Vincent Pandelaar tekenden voor een overwinning. Klaas Harmsen en Herman van Engen droegen met een remise aan de score bij.
Met de vierde plaats voldoet HSG 2 prima aan de aan het begin van het seizoen geformuleerde doelstelling: zo hoog mogelijk eindigen in het linker rijtje.
HSG 2 won vier keer (van Unitas 2, Caissa 2, Soest en Meppel) verloor drie keer en speelde tegen de twee degradanten Groningen 2 en Sneek 4-4 gelijk.
Wim van der Wijk

Foto’s van de slotronde in Bunschoten