HSG 2: geen Hollywood

Het script kan filmmaatschappijen miljoenen opleveren: de underdogpositie, die onderschat wordt door elke tegenstander. Voeg er een sport bij, bijvoorbeeld boksen. Voeg er een beetje drama aan toe. En voil�, de Oscarnominatie kan niet meer misgaan.
Back to reality. Schaken is geen Hollywood.
Het script voorzag in alle opzichten in een mooi en onverwachts seizoen. Wij voldeden aan alle eisen om de underdog te zijn. In Hollywood klopt het, bij HSG 2 helaas niet.
Ik wist waar ik aan begon als teamleider van het tweede: we gingen een (zeer) zwaar seizoen tegemoet waarin we moesten vechten tegen de degradatie.
Challenge accepted. We gaan er tegenaan.
Na de eerste twee verloren wedstrijden, speelden wij in Amsterdam tegen Boven IJ gelijk zodat wij ons niet meer druk hoefden te maken of we ooit die hatelijke 0 zouden kunnen wegwerken.
Een heuglijk punt, maar daarna verliepen de wedstrijden volgens de voorspellingen van professor Elo. Met een elo-gemiddelde van 1911 kwam het team flink tekort ten opzichte van de concurrentie.
Na het 4-4 gelijkspel in ronde 3, hebben wij nooit meer dan 2,5 bordpunt per wedstrijd kunnen bemachtigen. Dit resulteerde in het onvermijdelijke: degradatie.
De kogel is door de kerk, de spanning is voorbij, nu is er plaats voor duidelijkheid en kunnen we vooruit kijken naar het volgende seizoen.
Topscorer van het team is Jorgen Henseler met 3/4.
Het script van HSG 2 bood alle ruimte om te stunten, alleen zijn de stunts uitgebleven. Helaas geen Hollywood in Hilversum.

Vincent Pandelaar