HSG 2 krijgt een flink pak slaag in Amersfoort

Uitslag Amersfoort 2 – HSG 2 = 6-2. Pats! Knal! Au! Een pak slaag. Er ging op vijf van de acht borden veel mis voor de HSG-ers. Een verslag in chronologische volgorde.

Jan Nagel had een wildwest partij, waarin o.a. Dxh1 en Pxa8 gespeeld werd. Nadat de rookwolken waren opgetrokken stond Jan een paard achter, 1-0.

Ernst Jos bood remise aan in een totale gelijke stand, hetgeen geaccepteerd werd, 1½-½.

Johan Lindeman ging voor pionwinst en nam daarbij de komende complicaties voor lief. In een doolhof van mogelijkheden nam hij de verkeerde afslag. Optisch zag het er nog aardig uit met de verbonden vrijpionnen d4 en c3, maar toen dame en torens via de e-lijn de niet gerokeerde koning bestookten ging Johan mat, 2½-½.

Sito Dekker had een onduidelijke stelling waarbij beide spelers nog niet alle stukken ontwikkeld hadden. Ineens ging er zomaar een pion af bij Sito, verdedigd door een dubbele aanval. De stelling bleef echter onduidelijk en Sito had weinig bedenktijd over. Het remiseaanbod van zijn tegenstander werd dan ook snel geaccepteerd, 3-1.

Bart Vermeulen verloor een kwaliteit, maar had wel twee pionnen meer. In het eindspel T+L tegen P+L bood Bart remise aan, maar dat werd geweigerd. Even leek Bart een blokkade te kunnen maken, maar na een onoplettendheid kon de toren voor loper en paard geruild worden. Tja, dan sta je zomaar een loper achter, 4-1.

Klaas Harmsen had het betere spel en won zelfs een paard, maar met dames en alle torens nog op het bord is dat geen eenvoudige zaak, zeker niet als je continu onder tijdsdruk staat. Nadat Klaas een volle toren weggaf was het 5-1.

Michaël de Vos had een kansrijke stelling, maar toen zijn lichaam walging en zelfhaat uitstraalde, wist ik dat er iets mis gegaan was en zo stond er 6-1 op het scorebord.

Onze invaller Gabri van de Schootbrugge was nog druk bezig met zijn partij. Beide spelers in de uitvluggerfase, beide een toren en een loper (van ongelijk kleur). Het leek remise-achtig. Toen Gabri iedereen om zich heen zag staan vroeg hij wat de tussenstand was. De hele zaal barstte in lachen uit, maar Jan Nagel zei dat Gabri de eer moest redden. Kort daarna overzag zijn tegenstander een kleine combinatie waardoor Gabri de loper won en niet veel later de partij. De eer werd gered!

Amersfoort 2

HSG 2

6

2

1.

A.G. Miltenburg (Alexander)

N.J. Harmsen (Klaas)

1

0

2.

W.R. Dijk (Rogier)

M.A.C. de Vos (Michael)

1

0

3.

H.F. van Doorn (Hans)

S.T. Dekker (Sito)

0,5

0,5

4.

D.R. – Boterenbrood (Rob)

J.W. Lindeman (Johan)

1

0

5.

A.J. Tissink (Arjan)

E. Jos (Ernst)

0,5

0,5

6.

A.J.A. Sonder (Peter)

L.J. Vermeulen (Bart)

1

0

7.

R.E. Flohr (Ron)

G.V. van de Schootbrugge (Gabri)

0

1

8.

G. Beltman (Guus)

J.G. Nagel (Jan)

1

0

Enig lichtpuntje is dat Moira Domtoren 1 verloren heeft van Zeist! HSG2 staat daardoor nog wel bovenaan, maar drie teams hebben een wedstrijd minder gespeeld en kunnen op gelijk aantal matchpunten komen en ons op bordpunten inhalen.

Dit zou nog wel eens een spannende finale kunnen worden! Zie voor de actuele stand, de website van de SGS: www.sgsasp.nl/asp/standen.asp?groep=401

Johan Lindeman, plaatsvervangend teamlijder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *