HSG 2 van start

Voor het eerst in de geschiedenis van het Hilversums Schaak Genootschap hebben wij een jeugdteam dat in de K.N.S.B.-competitie speelt. Ook makkelijker gemaakt door de nieuwe regels, maar voorlopig spelen wij in de 7e klasse A. Vermeld moet worden dat er voor de begeleiding twee senioren meespelen.

Defecte trein
Wij mochten de eerste ronde naar Purmerend. Om 11.00 uur op het station afgesproken, zodat we ruimschoots op tijd daar met de trein zouden arriveren. Dat viel echter tegen. Na Amsterdam-Sloterdijk stond er een defecte trein op de rails, zodat wij teruggestuurd werden met de nodige onduidelijkheid. Met een half uur oponthoud arriveerden wij om één minuut voor een in de speelzaal. De zaal was overvol want er speelden vier teams van Purmerend.

Wedstrijdverloop
De wedstrijd was lastig in te schatten, want hoe sterk zijn jeugdspelers? De rating is ook niet altijd betrouwbaar. Ook partijen kunnen snel verlopen of wisselen. Stephen won binnen een half uur een stuk en de partij. Emmanuel kreeg ongelijke lopers en speelde snel remise. Igo had geluk dat zijn tegenstander stukwinst miste, maar kreeg wel een koningsaanval over zich heen. Na de beste verdediging gemist te hebben ging hij mat. Read gaf een stuk weg in gelijke stelling. Ook Patrick deed een toren in de aanbieding, terwijl hij drie pionnen voor stond. Herman had een optisch gelijke stelling, maar dan gaat het ratingverschil meespreken. Als je tegen iemand speelt met een beduidend lagere rating wil je toch eigenlijk altijd winnen, want remise is ook al een soort nederlaag. Dat kan dus verkeerd uitpakken als je een remisestelling wilt forceren. Datzelfde had ik ook tegen een jeugdspeler. Gelukkig deed hij het in het eindspel niet zo handig, dus een punt. Dylan was een pion voorgekomen, maar moest nog wat dreigingen pareren. Hierna was het punt binnen.

Resultaat
Helaas was de wedstrijd verloren. Al met al was het een prima ervaring, en ik heb er alle vertrouwen in dat we wedstrijden gaan winnen.
Verslag: Gabri van de Schootbrugge

1 gedachte over “HSG 2 van start”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *