HSG 2 wint cruciale wedstrijd tegen Soest 2

De wedstrijd tegen Soest moest gewonnen worden, wilden we nog een goede kans maken op lijfsbehoud. Dat lukte, maar vraag weer niet hoe.  We waren compleet, Bart Vermeulen was weer beter en dat heeft ook geholpen. Na een paar uur spelen begonnen de contouren zich af te tekenen.

Op een paar borden stonden we al wat slechter, maar ook een paar beter, het zag er naar uit dat het een heftige eindstrijd zou worden en dat gebeurde ook. De opgeknapte Bart was de eerste die het volle punt binnen bracht na een eindspel met een pion meer, dat hij prachtig tot winst bracht. Jan Nagel speelde een prima partij met zwart en op het einde had zijn tegenstander de nul al genoteerd, maar hij dacht nog een ontsnapping te zien, maar helaas voor hem, Jan maakte het prima uit, 2-0.  Ons geheime wapen, Guido ,speelde weer een lekkere aanvalspartij, maar hij ging iets te ver en moest zich gewonnen geven. Sito gebruikte heel veel tijd voor de eerste 10 zetten, kwam in de verdrukking en moest opgeven. Inmiddels had Ernst weer een wondertje verricht met behulp van een foutje van de tegenstander  en maakte het prachtig uit. Het leek voorspoedig te gaan, maar opeens blunderde Johan in een zeer goede stelling en kon na wat tegenspartelen i.v.m de mindere tijd van zijn tegenstander, maar moest toch de vlag strijken, 3-3. Gabri kon de winst niet vinden en moest in remise berusten. Toen was er nog één, alles beslissende partij, Michaël de Vos tegen Henk Weenink. Michaël was een kwaliteit  achter gekomen en in het eindspel had hij ook iets minder tijd  en ik geloofde er eigenlijk niet meer in. Niets was minder waar, hij toverde de enen na de andere goede zet op het bord en je zag Henk steeds zenuwachtiger worden en met enkele minuten op de klok gaf Henk het in verloren stelling op, gewonnen met 4½-3½. Wat een avond weer en heb ik genoten van de enorme strijd die er door onze mannen is geleverd, ik ben trots op jullie.

Inmiddels zijn we geklommen naar de 7e plaats en waarschijnlijk is één overwinning genoeg voor lijfsbehoud en we hebben de sterkste tegenstanders gehad, nu nog nummer 5,6 en 8, moet lukken!

SSC 1992 II                                                        HSG II

Henk Weenink                                        0-1  Michaël de Vos

Erik Jan Smedema                                   0-1  Ernst Jos

Kevin Rijpert                                             1-0  Sito Dekker

Walter Seib                                               0-1  Jan Nagel

Marijke Kok                                              0-1  Bart Vermeulen

Jarno Witkamp                                        1-0  Johan Lindeman

Anton Hagens                                         ½-½  Gabri van de Schootbrugge

Arnoud van Ginkel                                  1-0  Guido Wagenvoorde

3½-4½

 

Jan Stomphorst.