HSG 2 wint weer, maar vraag niet hoe!

winnenOok de vierde wedstrijd van ons tweede werd gewonnen, maar was op het eind bloedstollend, hoewel de uitslag anders doet vermoeden.

Ons geheime wapen Klaas kon deze wedstrijd helaas niet mee spelen, maar de rest gelukkig wel. Na een kleine twee uur spelen zag het er allemaal niet zo rooskleurig uit.

Roel stond wel goed en Bart ook hoopvol, maar de rest was zeer onduidelijk of minder. Roel won inderdaad als eerste en korte tijd later haalde ook Bart het punt binnen. Sito wist met een bord vol stukken op zijn onnavolgbare wijze het punt te verzilveren. Jan had al snel een toreneindspel, maar zijn tegenstander had beste stelling en Jan moest in een nederlaag berusten, 3-1.

Toen werd het billen knijpen, want het zag er nog steeds niet goed uit. Ik dacht dat Michaël het onderspit moest delven, maar hij wist heel nauwkeurig de witte aanval te ontmantelen en werd de vrede getekend, 3½-1½. Het zag er nog steeds niet goed uit, maar de tegenstanders wisten het geen van allen af te maken en wij wel. Eerst vergalloppeerde Gerard zijn tegenstander zich en verloor een stuk, het eindspel van twee tegen één loper en een pion minder bracht hij heel netjes tot winst, de buit was binnen! Johan en Ernst stonden allebei slecht tot verloren, maar de tegenstander van Johan vercombineerde zich en kon een toren inleveren en na enig gespartel in tijdnood gaf hij op. Ernst wist in het eindspel eindelijk zijn tweede toren in het spel te betrekken en speelde het eindspel uitstekend en haalde ook het punt op, 6½-1½, wat een luxe.

Soms zit het tegen en soms mee, dit seizoen mogen we nog niet klagen. We krijgen nog zeker 3 heel zware opponenten, maar de rest verliest punten tegen elkaar. Bovenaan met twee punten voor en 1½ bordpunt, kon ik alleen maar van dromen voor het begin van de competitie. Ik wil iedereen wel complimenteren voor de ongekende strijdlust en doorzettingsvermogen!!

HSG 2   – Moira-Domtoren 2
1. Michaël de Vos  – Wouter Lefevre  ½-½
2. Ernst Jos  – Jan Bettman 1-0
3. Johan Lindeman  – Jorn van Beek 1-0
4. Sito Dekker   – Erik Janse 1-0
5. Bart Vermeulen   – Lena de Kraker 1-0
6. Jan Nagel  – Karim Wandy 0-1
7.Gerard Wagenaar  – Tom Rose 1-0
8. Roel de Jong   – Paula Vennix 1-0
6, 5 – 1,5
Jan Stomphorst

1 gedachte over “HSG 2 wint weer, maar vraag niet hoe!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *