HSG 3 wint 1e wedstrijd met 5-3 tegen Vegtlust

drieDonderdagavond stond de thuiswedstrijd tegen Vegtlust op het programma. Een eerste wedstrijd is altijd spannend. Begin je met een nederlaag dan loop je het hele seizoen achter de feiten aan. Begin je met een overwinning, dan ontstaat er een positieve vipe en geeft dit energie voor de rest van het seizoen. De doelstelling met dit team is handhaving in de 1e klasse b. De vorige drie jaar is dit gelukt. Soms op het nippertje.

Omdat er in het eerste team een paar spelers weggingen, zijn andere spelers doorgeschoven en ook voor ons team betekende dit 2 tot 3 nieuwe spelers. We zijn blij dat de schakers van Pion Voga bij ons zijn aangesloten. Ze kunnen gelijk mee, ook al speelden zij een klasse lager tijdens hun externe competitie. Maar onze tweede doelstelling is gezelligheid en plezier beleven in een potje schaken. Dus verliezen is niet erg als iemand maar zijn best heeft gedaan.
Op het 1e bord speelde teamcaptain Cees tegen Maarten Post. Cees speelde oud siciliaans en ging van begin af aan in de aanval zoals we van hem gewend zijn. Na 16 zetten gingen de dames van het bord. Beide spelers gingen akkoord met remise.
Aan het 6e bord speelde Gerard Wagenaar een sublieme partij. Zijn tegenstander werd op de koningsvleugel overlopen en de stand was 1 ½ tegen ½.
Gilbert Noël en Henk Cornelissen speelden een rustige partij die in evenwicht bleef en beiden haalden een remise binnen wat de stand op 2 ½ – 1 ½ bracht. Vlot daarna was het Gijs van de Brand die een mooie partij speelden en ook over de koningsvleugel aanviel en doordrukte. Een mooie overwinning en de stand werd 3 ½ – 1 ½. Er waren nog drie partijen gaande, Mirko Lukacs stond slechter al vanaf de opening, Rob vd Waall stond op dat moment nog gelijk en Richard Sanchez was met een fantastische partij bezig tegen een 2100 speler. Richard wist zijn partij op een mooie manier uit te maken, alhoewel zijn tegenstander een winstkans over het hoofd zag. Mirko moest uiteindelijk het hoofd buigen en de stand stond comfortabel op
4 ½ – 2 ½ .
Rob kwam bij mij met de vraag of we echt gewonnen hadden en of hij mocht doorspelen of remise aanbieden. In dit soort momenten ligt de keus niet bij de teamcaptain maar bij de speler zelf en Rob koos voor doorspelen omdat hij vond dat hij beter stond. Een half uur later werd het alsnog remise wat de eindstand op 5-3 bracht. Een mooie start. De volgende wedstrijd is tegen Rivierenland wat met 5-3 won van het altijd sterke Baarn. Kortom dat zal een hele kluif worden vooral ook omdat het een uitwedstrijd is. Maar als we de positieve energie en gezelligheid weten vast te houden komen de kansen vanzelf.

In totaal hadden wij een negatieve rating van 441 punten, gemiddeld per speler bijna 65 ratingpunten minder. Van de ontbrekende speler is de rating niet te vinden. Dit onderstreept het mooie resultaat.

bord 1    1733    -    1844
bord 2    1747    -    2102
bord 3    1701    -    1730
bord 4    1757    -    1882
bord 5    1828    –    1794
bord 6    1885    -    1702
bord 7    1637    -    1663
bord 8    1630    –     onbekend

Uitslag SGS 1e Klasse 2016/2017 1B:
HSG 3                                           Vegtlust 1                                5 – 3
1.  C. Punter (Kees)                     M. Post (Maarten)                  0,5 – 0,5
2.  R. Sanchez (Richard)              P. Bekkers (Paul)                    1 – 0
3.  M. Lukacs (Mirko)                   R. van der Pol (Rico)              0 – 1
4.  G. Noel (Gilbert)                     E. van Dijk (Erik)                      0,5 – 0,5
5.  R. vd Waall (Rob)                    F. vd Blom (Floris)                   0,5 – 0,5
6.  G. Wagenaar (Gerard)           A. Fournier (Adriaan)             1 – 0
7.  H.W.J. Cornelissen (Henk) J.  A. Lindenbergh (Andre)         0,5 – 0,5
8.  G.vd. Brand (Gijs)                   Z. Zvrovilaurensa (Svonko)    1 – 0

Teamcaptain C. Punter

1 gedachte over “HSG 3 wint 1e wedstrijd met 5-3 tegen Vegtlust”

  1. Groot compliment voor de overwinning, het verslag en niet te vergeten het correct spellen van de naam van de vijfde bordspeler van HSG 3!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *