HSG 4: Wat kan er nog misgaan?


Onlangs speelde het vierde zijn eerste wedstrijd in de 2e klasse B van de SGS competitie.

Ik begin bewust met ‘onlangs’ want dit verslag had natuurlijk allang gepubliceerd moeten zijn maar door gepruts van de teamleider, die weer eens alle overbodige rommel op zijn desktop wilde verwijderen, kon hij mooi weer opnieuw beginnen.

Dus bij deze mijn ervaringen als teamleider van HSG4. Het begon allemaal op de ledenvergadering waar ik nog vol enthousiasme aangaf mij wel beschikbaar te willen stellen als teamleider. Ach wat houdt dat nu helemaal in, dacht ik nog. Een paar stukjes schrijven, wat mensen optrommelen, een teampje smeden en nog wat administratieve zaken. Dat valt allemaal wel mee, wat kan er nog misgaan?

En inderdaad 2 dagen voor onze 1e wedstrijd (uit tegen Baarn2) leek alles in kannen en kruiken. We hadden weliswaar 1 invaller (Frits was verhinderd) maar hiervoor was Gijs geregeld. Ook hadden we de luxe dat er bijna meer auto’s waren dan spelers dus dat was ook een zorg minder. Wat kan er nog misgaan?

Het eerste puntje van zorg kwam op onze speelavond (de dag erop was de wedstrijd) toen Cas (die Han altijd meeneemt) mij meldde dat Han van niets wist en morgen helemaal niet kon.
Enkele minuten wist Han mij te melden dat hij mijn brief niet helemaal goed had gelezen en zich oprecht verschuldigde voor de late afmelding. Tja, wat nu: voor uitwedstrijden hebben we al niet zoveel mogelijkheden dus maar putten uit het 5e (al doe ik dat liever niet aangezien Gert dan wellicht halverwege het seizoen al knel komt te zitten.)
Ik had die avond echter een leuke partij tegen Kees en toen we klaar waren en ik me omdraaide om mensen te benaderen bleek dat het licht uit moest.

De volgende dag dan maar bellen en mailen maar tevergeefs: het 8-tal werd een 7-tal.

Aangezien Cas, Huib en Paul op eigen gelegenheid gingen, zouden Mirko, Cas, Henk en Gijs verzamelen bij ons clublokaal zodat we tijdig in Baarn zouden zijn. Wat kan er nog misgaan?
Bijna niets alleen was Mirko om 19:00 (we hadden 18:55 afgesproken) nog niet aanwezig. Geen probleem, die komt altijd. 19:10: nog steeds geen Mirko. Vorig jaar kwam hij nog wel eens naar mijn huis zei Henk. Nou dan gaan we maar bellen: Mirko neemt mobiel niet op, op de huislijn alleen de zoon die geen idee heeft waar papa is. Uiteindelijk om 19:25 is er contact tussen Henk en zijn vrouw dat Mirko had gebeld dat hij al even op het station stond. Ok, dan gaan we toch naar het station.

En wat schetst onze verbazing (of toch stiekem niet) : geen Mirko te bekennen. Zal het dan een 6-tal worden? Nee, er is opeens toch mobiel contact met Mirko en hij heeft besloten om maar naar Henk zijn huis te fietsen omdat Henk wellicht daar zou zijn.
Daar aangekomen zijn we eindelijk compleet en kan onze reis naar Baarn beginnen; wat kan er nog misgaan? Nou dat je bij het instellen van de navigatie de meldingen over een stilstaande file op de A1 wegdrukt en 5 minuten later denkt… oeps hadden we toch niet beter over Anna’s Hoeve kunnen gaan?

Tijdens de file had Huib al gebeld dat de klokken in werking werden gezet en met een kwartier vertraging kwamen we uiteindelijk toch nog op 1 van de best verborgen speellocaties in de SGS aan.

Was er dan niets positiefs te melden: jawel, we wonnen ondanks een N.O. met 5-3 van Baarn 2 door de volgende resultaten:

 

 

Baarn 2                                                HSG 4
1) Michiel van Schaik               N.O                                       1-0
2) Simon van Voorthuijzen       Paul Mars                              1-0
3) Rien van Brummelen           Mirko Lukacs                         0-1
4) Ton Koekkoek                      Huib Jochems                       ½-½
5) Walter Schram                     Henk Cornelissen                  ½-½
6)Erik van Lier                         Preben Guldberg                   0-1
7) Martijn Kruiswijk                   Cas Amende                          0-1
8) Freek Beekhuis                   Gijs van de Brand                 0-1

Schaaktechnisch kan ik er niet zoveel over zeggen want het werd ons niet heel moeilijk gemaakt; al redelijk snel had Preben het schaap op het droge en richting de eerste tijdscontrole waren de matchpunten al binnen. Henk mocht vervolgens remise aanbieden in een stelling die waarschijnlijk wel gewonnen was en dus bleef onze troef op bord 2 nog over. Paul stond echter de gehele partij stukken minder tegen Simon van Voorthuijzen en met een dame minder gaf hij dan ook maar op.
Al met al een leuke avond en een prima begin van het seizoen!

Aanstaande donderdag spelen we de 2e wedstrijd thuis tegen En Passant 4: tot nu toe geen afmeldingen dus alles gaat helemaal goed komen.

Wat kan er nog misgaan?

 Martijn Benschop