HSG 5: Alive & Kicking! Wim Sliep: Man of the Match

HSG5 staat momenteel bovenaan in de 3e klasse A van de SGS. Mogelijk tijdelijk, want 1 wedstrijd meer gespeeld dan de achtervolgers, waaronder Het Dikke Torentje uit Eemnes. Hieronder een kort verslag van de recente bloedstollende wederwaardigheden van het HSG5:

Op 28 november won het HSG5 met 5-3 van Hoogland 3. Aanvankelijk leken we zelfs af te steven op een ruime 6-2 overwinning, maar Vogel blunderde in de laatste partij, liet een paardvorkje toe en verloor. > Okay: 5-3 ipv 6-2. Ook goed.

Op 12 december speelde het HSG5 4-4 tegen Leusden2. Na een achterstand opgelopen te hebben van 3-1 knokte het HSG5 zich met mooie winstpartijen van Charlotte Nurmohamed en Frans Oudshoorn + een terechte remise van Jan Stomphorst terug tot de zinderende – door heel Oud-Leusden en omstreken vibrerende -  stand van 3,5-3,5.  Wim Sliep stond objectief gezien ietsje minder, maar dankzij de vasthoudendheid, het doorzettingsvermogen en de koele vastberadenheid  van Wim [nou ja, mooier weet ik het ook niet te maken] + de medewerking van de tegenstander die Wim toch ergens heeft laten glippen wist Wim eea remise te houden. > 4-4! En dat is 1000x mooier dan zo’n luizige verliespartij van 4,5-3,5. Proficiat Wim!

Voor de individuele uitslagen: zie de SGS-site 3e klasse A.

Terugblikkend op de eerste vier wedstijden in de SGS-competitie 2013/14: Het HSG5 heeft twee ruime overwinningen geboekt en is twee keer goed weggekomen. Maw: We mogen niet mopperen. En dat doen we ook niet. Waarschijnlijk gaat Het Dikke Torentje uit Eemnes bovenaan eindigen in deze groep, maar we doen als HSG5 ons uiterste best om onze tegenstanders het zo moeilijk mogelijk te maken. De bovenste borden van het HSG5 blijven het extreem lastig krijgen, maar na de winterstop gaan we per definitie nog sterker spelen dan we nu al doen.

Nogmaals: Voor de individuele uitslagen: zie de SGS-site 3e klasse A.

Gert Vogel