HSG D1 naar finale nationale clubcompetitie!

Gisteren speelde onze D1 de halve finale van de clubcompetitie 2020. Het seizoen begon in december 2019 toen het team met Marnik, Lies en de toen nog vrij nieuwe broers Rayan en Daniel het voor het eerst mochten proberen in de hoogste klasse van de SGS clubcompetitie. Toen deze competitie in maart 2020 wegens Corona werd afgebroken stond ons team op de tweede plaats en mochten ze door naar de halve finale.

De halve finale werd echter keer op keer verplaatst vanwege Corona en werd uiteindelijk gisteren online gespeeld. Het team was inmiddels aangevuld met Wouter.

Gisteren was het dan zo ver. Met de derde teamrating in een poule waar vier teams door zouden gaan, moest het mogelijk zijn om de finale te halen. De eerste tegenstander was de regerend kampioen ESV met aan elk bord op papier een stuk betere spelers dan wij. Hoe anders zou het lopen.

Marnik was als eerste klaar. Hij strafte een fout van zijn tegenstander meedogenloos af en zette HSG op een 1-0 voorsprong. Dit gaf het team vertrouwen en voor de spelers van ESV begon de tijd te dringen. Ook Rayan wist een gelijk opgaande partij in een overwinning om te buigen. Een erg knappe prestatie. Daniel en Wouter wisten uiteindelijk in partijen van een erg hoog niveau allebei een remise uit het vuur te slepen, tegen tegenstanders met een rating van 450 en 750 (!) punten hoger (en ook nog eens een stuk ouder).

Partij Marnik

Partij Rayan

Partij Daniel

Partij Wouter

Na deze overwinning zat de sfeer er goed in. De tweede ronde werd vrij eenvoudig gewonnen. Daarna volgden nog drie tegenstanders. Er werden goede partijen gespeeld tegen goede tegenstanders. De breedte van ons team bleek elke keer de doorslag te geven. Er kon af en toe een nederlaag geleden worden, maar dan werd dit elke keer opgevangen door de rest van het team. Tekenend hiervoor was Marnik, die aan het vierde bord een 100% score behaalde. De laatste drie tegenstanders werden allemaal met 3-1 verslagen. Hierdoor werd HSG eerste in de poule en gaat met een voorsprong de finale in op 5 juni aanstaande.

Uitslag halve finale clubcompetitie D, poule C

3 gedachten over “HSG D1 naar finale nationale clubcompetitie!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *