HSG-ers in de pers (5): Giri liet Anand ontsnappen

Na twee opwindende weken in Wijk aan Zee is Anish Giri weer gewoon scholier. Sensationeel was zijn overwinning op Magnus Carlsen. Het scheelde weining of hij had ook wereldkampioen Anand in het slotweekeinde eronder gekregen. Laatste aflevering van HSG�ers in de pers, met nog een klein vervolg…

Het heeft zaterdagmiddag weinig gescheeld of Anand zou net als Carlsen in zijn eerste ontmoeting met het 16-jarige fenomeen een sensationele nederlaag hebben geleden.

De Volkskrant

Lang bleef Giri de sterkste zetten doen tot hij in het verre eindspel alsnog over een bananenschil struikelde.

De Volkskrant

Anish Giri eindigde niet alleen op vijftig procent met 6,5 punt, maar versloeg Carlsen en liet een winststelling lopen tegen Anand.

De Telegraaf

,,Ik ben echt ontsnapt��, bekende Anand na de benauwde remise.

AD

Onmiddellijk na de partij was Giri er lang niet zeker van dat de overwinning voor het grijpen had gelegen. Een dag later erkende hij dat hij een gouden kans niet had benut.

De Volkskrant

De Nederlanders mogen tevreden zijn met de prestaties tijdens het prestigieuze toernooi. Erwin l�Ami en Jan Smeets kwamen uit op 4,5 punt, wat een alleszins acceptabele prestatie is. Op papier hadden zij onderaan de ranglijst moeten eindigen.

Wim van der Wijk