HSG heeft wat te vertellen (1): Jubileumboek ligt bij de drukker

Het HSG-jubileumboek ‘Mat in de Mediastad’ ligt bij de drukker! Op zaterdag 22 september presenteert het HSG dit fraaie overzicht van 125 jaar schaken in Hilversum.

De afgelopen weken is koortsachtig gewerkt aan de afronding van het boek. Op de omslag staan de namen van de ervaren (schaak)journalisten Johan Hut en Wim van der Wijk als auteurs. Maar ook Herman van Engen,Huib Jochems en Henk Cornelissen hebben bijdragen geleverd. Plus twee gastcolumnisten!

En natuurlijk moet ook clubhistoricus Adri Plomp genoemd worden. Veel verhalen zijn gebaseerd op zijn historisch onderzoek, waarover hij eerder uitgebreid publiceerde in clubblad De Schakel. Zijn artikelenreeks omvat meer dan tachtig verhalen. Helaas overleed Adri december vorig jaar. Zonder zijn inspanningen zouden wij niet zo’n compleet beeld van onze clubhistorie hebben, het boek is ook een eerbetoon aan hem.

Zoals gezegd: ‘Mat in de Mediastad’ ligt nu bij de drukker!

In de aanloop naar de presentatie op 22 september geven we op deze site de komende weken dagelijks enkele  hoogtepunten uit ‘Mat in de Mediastad’  prijs, telkens onder de noemer: HSG heeft wat te vertellen…..