HSG heeft wat te vertellen (12): Huib Jochems interviewt Cees Overbeeke, Cees Punter en Rob van der Waall in ‘Mat in de Mediastad’

HSG heeft wat te vertellen (12): Huib Jochems interviewt Cees Overbeeke (foto links), Cees Punter (midden) en Rob van der Waall.

HSG is een bijzondere club met uiteraard gewone leden die toch ook wel weer bijzonder blijken te zijn, als je Huib Jochems op hen afstuurt.


‘Mat in de Mediastad’ bevat drie vraaggesprekken, met een schakende onderwijsman, een schakende politieman en een schakende wiskundeman.
Huib laat de heren uitgebreid aan het woord over hun schaak- en clubbeleving, maar met alleen praatjes neemt hij geen genoegen. Hij vraagt zijn gesprekspartners ook een proeve van bekwaamheid. Aan het slot van het interview moeten ze een schaakprobleem oplossen, met de mededeling: ‘Een grootmeester ziet dat binnen een minuut’.
Er zullen toch geen reputaties sneuvelen? U leest het in ‘Mat in de Mediastad’, het jubileumboek van HSG dat zaterdag 22 september wordt gepresenteerd.