HSG heeft wat te vertellen (13): Dertig jaar sponsoring, de supertopscorers, een verrassend hoofdstuk in ‘Mat in de Mediastad’

Ljubojevic (links) analyseert zijn partij, Henk Weenink amuseert zich er uitstekend mee, Adri Plomp kijkt aandachtig toe. Foto: Johan Hut.

‘Mat in de Mediastad’ en de supertopscorers van HSG.

Uiteraard uitgebreid aandacht in ‘Mat in de Mediastad’ voor de sponsoring van HSG door Joop van Oosterom die heel wat topschakers uit binnen- en buitenland naar HSG liet overkomen. Poloegajevski, Ljubojevic, de Polgar-zusjes en natuurlijk heel veel Nederlandse toppers of jonge talenten op weg daar die status.
Een hecht vriendenteam is HSG in zijn glorietijd vaak genoemd. Dat blijkt ook wel uit het hoge aantal partijen dat veel topspelers hebben gespeeld. Op basis van het aantal partijen en de score hieruit is een ‘gouden’ tiental samengesteld.
Wie zijn de tien ‘supertopscorers’van HSG? Het blijft geheim tot zaterdag. Wel kunnen we verklappen dat er enkele verrassende namen bijstaan. En vooruit, hier alvast de lijstaanvoerder: Friso Nijboer, HSG’s topscorer aller tijden!
De rest valt te lezen in het hoofdstuk Supertopscorers in ‘Mat in de Mediastad’, het jubileumboek van HSG dat zaterdag wordt gepresenteerd.