HSG 2 boekt wederom succes in het nieuwe seizoen!

Na het bekersucces van HSG 2 is ook de eerste competitiewedstrijd overtuigend gewonnen van Zeist, vorig seizoen als 4e geëindigd op 2 punten van de kampioen, met dezelfde cijfers als waar we mee verloren: 5½-2½!

Zelf kon ik pas om een uur of tien aanwezig zijn, maar toen stonden we al met 1-0 voor door de winst van Michaël. Na de begroeting van de broers Hamers, meldden zij mij al dat het er niet zo goed voor hen uitzag en daar hadden ze helemaal geen rekening mee gehouden.

Hoop
Wij overigens ook niet direct, maar door de komst van Klaas was er wel wat hoop. Helaas blunderde Ernst in gewonnen stelling en was het 1-1.
Op het laatste moment was Paul Mars opgetrommeld. Bart had zich ziek gemeld en het 3e speelde dezelfde avond. Na lang en moedig te hebben stand gehouden moest hij helaas opgeven.
De andere invaller, Gerard, strafte een foutje van de tegenstander hardhandig af: 2-2. In een lang gelijk opgaande strijd wist Johan toch aan het langste eind te trekken. Ook Sito zette zijn voordeel ondanks behoorlijke tijdnood in winst om: 4-2, één matchpunt was binnen.

Bloedstollend

In een bloedstollend laatste uur wist Klaas met ruim een uur lang 2 minuten op de klok, de buit ook binnen te halen. Als laatste moest Roel in een plusremise berusten: 5½-2½.
Wat een versterking op bord één al kan betekenen, iedereen speelt een bord lager en de motivatie is dan nog groter. Ook Gerard dank voor het bij wijze van uitzondering een uitwedstrijd spelen. Het resultaat was ernaar!

Zeist                                               – HSG 2                       (2,5 – 5,5)

A. van Oosten                                  Klaas Harmsen             0-1

IJ. Hoekstra                                      Johan Lindeman            0-1

P. van Amerongen                           Sito Dekker                   0-1

E. Olof                                              Michaël de Vos              0-1

R. Zuidema                                      Ernst Jos                        1-0

G. Hamers                                       Gerard Wagenaar         0-1

H. Kuiken (ex-HSG)                          Roel de Jong                 ½-½

W. Veltman                                      Paul Mars                     1-0

 

Jan Stomphorst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *