HSG in top 3 voor verenigingsprijs 2016!!

Van de KNSB site geplukt:

Het Hilversums Schaak Genootschap (HSG) staat in de top 3 op de lijst met schaakverenigingen met de meeste ledenwinst over 2016. Met per saldo 24 leden (27 nieuwe en slechts 3 afmeldingen), werd de winst bij zowel de jeugd (+17) als volwassenen (+7) gehaald.

HSG heeft afgelopen jaar een enorme groei doorgemaakt en is daarmee in ledenaantal weer bijna terug bij de clubs met meer dan 100 leden. HSG heeft op dit moment 96 leden, waarvan 40 jeugd. Tien jaar terug had HSG nog geen helemaal geen jeugdafdeling, inmiddels is dat al meer dan 40% van het ledental.

De website van HSG ziet er strak en modern uit, maar ook met veel aandacht voor de rijke historie van de club. Er staat zelfs een beschrijving over de verschillende clublokaties.
Ook heel prominent staat het HSG Open. Dit weekendtoernooi eind juni wordt dit jaar alweer voor de 12e keer georganiseerd en heeft naast een sterk deelnemersveld, ook veel aandacht voor extra activiteiten. Zo is er een jeugdclinic, een jeugdtoernooi, een kroegtoernooi en schaakactiviteiten in het filmtheater. Ook mag de speellocatie er wezen, Hotel Lapershoek. De inschrijving voor de komende editie is alweer geopend.

HSG Open
Speelzaal van het HSG Open in Hotel Lapershoek (foto website HSG)

Elk jaar reikt de KNSB de “Verenigingsprijs” uit aan de schaakvereniging met per saldo de grootste ledenwinst over het afgelopen kalenderjaar. Dit jaar zullen we in 10 artikelen aftellen naar de winnaar van 2016.

1 gedachte over “HSG in top 3 voor verenigingsprijs 2016!!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *