HSG JEUGD GOED OP DREEF BIJ JSC MAGNUS

Het SGS-Grand-Prixtoernooi bij schaakclub JSC Magnus Leidsche Rijn had zondag 9 april een groot deelnemersveld met meer dan 200 kinderen. Ook van HSG deden zes jeugdleden mee.

20170409_104950762_iOS

( Luuk, Lies, Teun en Mees gefocust op wat komen gaat )

In groep 21 en 20 speelden Lies Loois en Luuk Hoekman negen partijen, waarvan ze er beiden vijf wisten te winnen. Helaas was dat net niet voldoende om bij de eerste drie van de poule te eindigen.

20170409_135008600_iOS (“Hmmmm…. ik kan die toren slaan geloof ik.”)

Lev Boudinov maakte het in groep 18 heel spannend. In de laatste partij stond Lev nog één punt achter de nummer één van de poule. Door deze partij alsnog in de wacht te slepen kwam hij gelijk op punten. Lev werd door het onderling resultaat vervolgens eerste van de poule en mocht hij een mooie trofee mee naar huis nemen.

Lev sleept eerste prijs in de wacht (Lev (r) zo trots als een pauw met zijn prima prestatie)

Ook in groep 15 viel de beslissing in de laatste partij. Mees Hoekman stond een halve punt voor op de nummer twee en een remise was daardoor voldoende om eerste in de poule te worden. Mees won de laatste partij na een mooi gevecht. Ook hij mocht een mooie trofee meenemen.

20170409_151209597_iOS(“Deze kan in mijn prijzenkast ! “)

Teun Loois speelde in groep 9 ook een mooi toernooi. Tot de laatste ronde had hij nog zicht op een plaatst bij de eerste drie. Met een paard voorsprong leek hij de nummer één van de poule te gaan verslaan. De klok is echter onverbiddelijk. Helaas verloor hij deze partij doordat zijn tijd op was.

 

20170409_111906651_iOS(Oké, hoe zal ik nu gaan aanvallen ?)

Renzo Dollekamp was hoog ingedeeld in groep 3. De tegenstand was dan ook groot. Renzo speelde goed, maar kon deze middag niet meedoen voor het eremetaal in de groep.

Met het mooie weer, twee eerste prijzen en heel veel goede schaakpartijen was het een geslaagd toernooi.

Bert Hoekman (vader van Luuk en Mees)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *