HSG-jeugd succesvol bij regiokampioenschap E-teams

Op zaterdag 6 april heeft HSG met twee teams deelgenomen aan het regio kampioenschap voor E-teams in Leusden. Voor sommige kinderen was het een bekende ervaring om een toernooi te schaken, voor anderen was het de eerste keer. De acht kinderen zijn verdeeld op sterkte in twee teams, dit op basis van de stand in de interne competitie. Met twee kampioenen in team E2 waren er hoge verwachtingen; Marnik is regio F-kampioen, Lies is regio E-kampioen meisjes. Het team werd gecompleteerd met Surya en Emilian. Team 1 bestond uit Navneet, Lucas, Sebastian en Dilshad.

Team 1 had een lastige start en stond na 3 rondes op plek 15 (van de 17 teams), maar ze hebben zich goed herpakt en speelden zich in de laatste wedstrijden mooi naar plek 9.Een goede prestatie aangezien het voor veel kinderen een nieuwe ervaring was; ook het spelen met de klok was nieuw.

Team 2 deed al gelijk goed mee, maar had het lastig tegen Moira E1 en Magnus E1, daar werden veel punten verloren. Om door te mogen naar het NKmoest een vijfde plek worden behaald. Voor de laatste ronde stonden ze op de zesde plaats en moest er gespeeld worden tegen de nummer vijf. Ze hadden het lot dus in eigen hand. Met een mooie 3-1 overwinning klom het team naar de vierde plaats en is daarmee door naar de NK in september in Rotterdam!

Tussen de partijtjes door konden de spelers even relaxen in de binnentuin van de schaaklocatie: tikkertje, klimmen en klauteren etc. Veel spelers kenden elkaar nog niet zo gfoed voor het toernooi, maar er werd gezellig samen gespeeld en gelachen. Ook de ouders die mee waren, konden daar rustig zitten en genieten van het zonnetje.

Marjan

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *