HSG met moeite langs cupfighter Baarn

Bijna buren, maar wedstrijden tussen de eerste teams van HSG en Baarn zijn schaars. Daarom werd er uitgekeken naar deze streekderby in de tweede ronde van de KNSB-bekercompetitie.

Op papier was HSG donderdagavond duidelijk favoriet, in de praktijk was er van het Elo-verschil echter weinig te merken.

HSG won dankzij Jorgen Henseler, de enige die tot winst wist te komen en dus de matchwinner. De andere drie partijen eindigden in zwaarbevochten remises, waarbij vooral de onbevangen spelopvatting van de Baarnaars opviel. Ook, of juist in partijen waarin het verschil bijna 200 Elo-punten bedroeg.

Voor Baarn betekende de krappe nederlaag het einde van een bekersprookje dat langer dan een jaar heeft geduurd. Het Baarnse kwartet won vorig seizoen het bekertoernooi van de SGS en plaatste zich hiermee voor de landelijke bekerstrijd.

Baarn overleefde de eerste ronde, maar de cupfighter kwam in Hilversum net iets tekort voor een nieuwe stunt.

HSG kan – in de wetenschap dat in twee matches nog geen enkele individuele nederlaag is geïncasseerd – zich nu opmaken voor een vermoedelijk sterke tegenstander uit de laatste acht van poule B.

                                                                                                         Wim van der Wijk

 

HSG 2143 Baarn 2016 2½ -1½
1 Kees Nagtegaal 2224 Ashley Krishnasing 2020 ½-½
2 Wim van der Wijk 2150 Pascal Losekoot 2153 ½-½
3 Jorgen Henseler 2109 Yme Brantjes 2040 1-0
4 Vincent Pandelaar 2088 Daan Lensink 1851 ½-½

1 gedachte over “HSG met moeite langs cupfighter Baarn”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *